Göz altındaki morluklar hastalık habercisi

Düzenleyen:
Göz altındaki morluklar hastalık habercisi

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Uzun süre devam eden göz altı morluklarını önemseyin.

Zira demir eksikliği anemisi, karaciğer ve böbrek rahatsızlıkları gibi önemli sağlık sorunlarının habercisi olabilir!

Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Şeyda Atabay, önemsenmeyen göz altı morluklarının önemli sağlık sorunlarının habercisi olabileceğine dikkat çekerek, "Atopik ve diğer bazı egzemalar da göz altlarında koyu halkalara neden olabilmekte. Demir eksikliği anemisi, bazı karaciğer ve böbrek rahatsızlıkları da gözaltı morlukları oluşumuna sebep olur" dedi.

Göz altı morlukları ya da diğer adıyla göz altı halkaları, genetik ve yapısal olarak göz kapağı derisinde pigmentasyon artışına bağlı olarak meydana gelebiliyor.  Bunun yanı sıra uykusuzluk, düzensiz yaşam biçimi, alkol, sigara kullanımı gibi nedenlerle da göz çevresindeki venöz dolaşımın yavaşlamasına bağlı olarak ortaya çıkabilir.

GÖZ ALTI MORLUKLARI NEDEN OLUŞUR? 

Op. Dr. Şeyda Atabay, göz altı morluklarının çoğunlukla önemsenmediğini belirterek,  "Atopik ve diğer bazı egzemalar da gözaltlarında koyu halkalara neden olabilmekte. Demir eksikliği anemisi, bazı karaciğer ve böbrek rahatsızlıkları da göz altı morlukları oluşumuna sebep olur" diye konuştu.

Atabay şu bilgileri verdi: "Cildin dermis tabakası 0.3-0.4 mm kalınlığında, ancak göz altındaki deride kalınlık zaman içinde dış ve iç etkenlere bağlı olarak 0.1-0.2 mm’ ye kadar inebiliyor. İncelmiş olan gözaltı kapağı derisi şeffaflaşarak alttaki damarların daha belirgin hale gelmesine neden oluyor. Bu damarlar gözaltlarında mavi-mor halka tarzı bir görünümü ortaya çıkarıyor.

'GÖZ ÇEVRESİ YORGUNLUĞUMUZU VE DİNGİNLİĞİMİZİ YANSITIR'

Göz altındaki morluklar aynı zamanda özel ve sosyal hayatta da bazı sıkıntılara neden olabiliyor. Hastalarda morluğun bir şekilde kozmetik kapatıcılarla kapatılsa da çöküklüğün saklanamadığı konusunda şiddetli şikâyetler oluşturabilir.

Sosyal hayatımızda, özellikle ikili ilişkilerimizde en fazla iletişime geçtiğimiz bölge göz çevresidir. Yorgunluğumuzu veya dinginliğimizi yansıtır. Yaşla, metabolizmayla, çevreyle ve beslenmeyle bünyemizde olan değişikliklerin en çok dışa vurduğu bölgedir.

Göz ve göz çevresi kişinin yaşını, sağlığını ve psikolojik durumunu etrafına en belirgin yansıttığı, konuşma esnasında ifadeyi tamamlayan alanlardır."

GÖZ ALTI MORLUKLARININ TEDAVİSİ SANIL YAPILIR? 

Göz altı morluğu ve çöküklüğünün tedavisi hakkında bilgi veren Dr. Atabay, "Öncelikle sistemik bozukluklara bağlı ise bu bozuklukların tedavi edilmesi yarar sağlayacaktır. Ancak genelde kronik bir bozukluk olduğundan dolayı zemindeki hastalık düzeltilebilse de sorun çözümlenemeyebilir.

Tedavide soğuk uygulama, mezoterapi, PRP, haricen krem uygulamaları ve göz altı dolgu uygulamaları (HA) yapılmaktadır." şeklinde konuştu.

Göz altındaki morluklar hastalık habercisi

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...