Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Perihan Savaş'tan 'birlik ve beraberlik' çağrısı

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Perihan Savaş'tan 'birlik ve beraberlik' çağrısı

MAGAZİN Haberleri  / İHA

Sinema ve tiyatro oyuncusu Perihan Savaş, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini kınayarak, "Zaman birlik ve beraberlik zamanı. Birlik ve beraberlik içinde olursak hepimiz kazanırız." dedi.

Savaş, darbe girişimini oğlunun ve kızının yolladığı mesajlardan öğrendiğini, televizyonu açınca Boğaziçi Köprüsü'nde askerleri görünce, ilk olarak bomba ihbarı olduğunu düşündüğünü anlattı.

1980 darbesine tanık olduğunu aktaran Savaş, şunları söyledi: "Ben 1980 dönemini yaşadığım için bir anda aklıma darbe olabileceği geldi. Nasıl kötü oldum, oğlum dışarıdaydı. Aradım, 'Oğlum hemen bulunduğunuz yerden çıkın.' dedim. Onlar da Fatih taraflarındaydı. 22 yaşındaki oğlum, 'Anne darbe olmuş, askerler var, askerler halka ateş açar mı?' diye sordu. 'Yok, böyle bir şey olmaz.' dedim. 5 dakika sonra oğlum aradı, 'Anne askerler halka ateş açıyorlar' deyince o anda üzüntüden dudağım patladı."

Perihan Savaş, oğluyla güvenli bir yere ulaşana kadar telefonda konuştuğunu ifade ederek, 15 Temmuz'da yaşananları "korkunç bir gece" olarak tanımladı.

- "Asker kılığına girmiş teröristler"
Yaşananların 80 darbesinden kötü olduğunu dile getiren Savaş, şöyle devam etti: "1980 döneminde halk sokağa çıkmamıştı. Halk artık bazı şeylere 'dur' diyor, dur demesi de lazım. Biz 'demokrasi' istiyoruz, darbe istemiyoruz. Darbeden çok çekmişiz zaten onun için her zaman demokrasiye gönül veren insanlarız. Ben bir sanatçı olarak aynı şekilde ülkemde huzur, barış, refah istiyorum. Oradakilere asker bile diyemiyorum, terörist diyorum. Asker kılığına girmiş teröristler. 'Laik Türkiye Cumhuriyeti için darbeye hayır' diyelim."

Savaş, tiyatrocu arkadaşlarıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları'nda darbeye karşı tepki gösterdiğini dile getirerek, darbe girişimi sırasında sanatçıların içinde birtakım duygular yaşadığını, olayın şokuyla hemen tepki veremeyenler olabileceğini vurguladı.

İlk tepkisi olarak sosyal medya hesabından birlik ve beraberlik mesajı verdiğini hatırlatan Savaş, şunları kaydetti:

"Daha sonra sosyal medyada erlerin halk tarafından dövüldüğünü gördüğüm zaman 'Küçücük çocuklar, günahtır, bunların bir şeyden haberi yok, onlar emir eri.' dedim. Çünkü suçlular başlarındaki. Fakat yemediğim hakaret kalmadı. Kişilere önceki tweetimi de gösterdim. Ama maalesef mesela ben bugün kurumumla beraber 'Demokrasiye evet, darbeye hayır' diyeceğimi söylediğim zaman da sosyal medyada 'Çok geç kalmadınız mı?' yazdılar. Ne demek geç kalmak? Ne olur artık bu at gözlüklerini atalım."

Perihan Savaş, Türkiye'nin birlik içinde olmasının önemine işaret ederek, "Zaman birlik ve beraberlik zamanı. Birlik ve beraberlik içinde olursak hepimiz kazanırız. Bütün halkımız, hepimiz sokağa indik. Kimileri İstanbul dışında olabilir, ne olduğunu anlamayabilir. O yüzden kimseyi de suçlamamak lazım. Ben eminim ki, bütün sanatçıların yüreğinde 'Darbeye hayır, demokrasiye evet' yatıyor." şeklinde konuştu.

Düzenleyen:  - MAGAZİN
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...