Çocuksuz bayram tehlikesi!

/ Kaynak: İHA
Çocuksuz bayram tehlikesi!

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Milyonlarca çocuk bugün 23 Nisan coşkusunu yaşıyor. Ancak nüfus artışı böyle devam ederse bayram kutlayacak çocuk kalmayacak.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Her aile en az 3 çocuk yapmalı" şeklindeki uyarılarıyla gündeme gelen çocuk nüfusu alarm veriyor. Her geçen yıl ülkede çocuk nüfusu azalıyor. 1935 yılında toplam nüfusun yüzde 45'ini çocuklar oluştururken, 2012'de bu oran yüzde 30 olarak gerçekleşti. Bu oranın, tedbir alınmazsa 2023'te yüzde 25.7, 2050'de yüzde 19.1 ve 2075'te de yüzde 17.6'ya düşeceği tahmin ediliyor. Türkiye İstatistik Kurumu'nun "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı" dolayısıyla yayımladığı rakamlara göre, ülkemizde 2012 yılı sonu itibarıyla 75 milyon 627 bin 384 kişi bulunuyor. Bunların 22 milyon 692 bin 174'ü çocuklardan oluşuyor. Birleşmiş Milletler tanımına göre '0-17' yaş grubunu içeren çocuk nüfusunun, 1935 yılında toplam nüfusun yüzde 45'ini, 2012 yılında yüzde 30'unu oluşturduğu kaydedildi. Çocuk nüfus yaş grubuna göre incelendiğinde, 2012 yılında çocuk nüfusun yüzde 27,3'ünü '0-4' yaş grubu, yüzde 27,1'ini '5-9', yüzde 28,6'sını '10-14' ve yüzde 16,9'unu ise '15-17' yaş grubu çocuklar oluşturuyor. Bu oranların hem yıl hem de cinsiyet bazında önemli bir değişim göstermediği görülüyor. 2012 yılında en fazla çocuk nüfus oranına sahip olan bölge yüzde 43,7 ile Güneydoğu Anadolu Bölgesi olurken, Batı Marmara Bölgesi yüzde 22,4 ile en az çocuk nüfusa sahip bölge oldu.

nbsp;Çocuksuz bayram tehlikesi!




nbsp;Çocuksuz bayram tehlikesi!

23 Nisan HEYECANI
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 93. yılı bugün bütün yurtta törenlerle kutlanacak. Çocuklar bayram öncesi Sarıyer'deki Lifepark'ta 3 gün gönüllerince eğlendi. Çocuklar için hergün birbirinden güzel aktivitelerin düzenlendiği şenliğin ilk gününde Gökçe sahne alırken 2. Gün Hepsi Grubu sahne aldı. Toplamda 3 gün süren şenliğin son akşamı Manga Grubu sahneye çıkarak minik hayranlarını coşturdu. Ayrıca çocukların keyifli vakit geçirebilmesi için Şirinler müzikali ve Sağlık Olsun Kukla Tiyatrosu da şenlik boyunca sahne alarak çocuklara keyifli vakit geçirmelerini sağladı. nbsp;


nbsp;Çocuksuz bayram tehlikesi!

Dünya ülkelerinden gelen misafir çocuklar kendi oyunlarını sergilerken, minik baterist Baha'nın şovu herkesi mest etti.


DÜNYA ÇOCUKLARI KÜÇÜKÇEKMECE'DE BULUŞTU
Minik Baha coşturdu
Küçükçekmece Belediyesi'nin dünya çocuklarını buluşturduğu 4'üncü Uluslararası Çocuk Festivali'nde sahne alan Yetenek Sizsiniz yarışmacılarından minik baterist Baha Bayırlı, festivale katılan arkadaşlarını bateri şovuyla coşturdu. Macaristan, Belarus, Arnavutluk, KKTC ve Venezuela'dan gelen çocuklar Küçükçekmece'de buluştu. Sefaköy Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen programda çocuklar kendi halk oyunlarını sergilerken, gecede sahne alan Yetenek Sizsiniz yarışmasının yarışmacısı minik baterist Baha Bayırlı festivale damgasını vurdu. Çalınan şarkılara baterisiyle eşlik eden minik Baha, performansıyla büyük beğeni toplarken, sempatik tavırlarıyla da herkesi kendine hayran bıraktı.
GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...