Antalya'da FETÖ'den 50 tutuklama

Düzenleyen:
Antalya'da FETÖ'den 50 tutuklama

GÜNDEM Haberleri

Antalya'da, darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturmalar kapsamında haklarında işlem yapılan kişi sayısı 998'e çıktı. Sorgularının ardından mahkemeye çıkartılan 45 hakim-savcı, 3 asker, 1 emniyet görevlisi, 1'i de sivil toplam 50 kişi ise tutuklandı. 13 hakim-savcı, 1 asker ve Alanya'nın eski kaymakamı Erhan Özdemir firari aranıyor.

15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişiminin ardından tüm yurtta olduğu gibi Antalya'da da FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında 991 kamu personeli ve 7 sivil hakkında açığa alma, gözaltı işlemi uygulandı. Görevden uzaklaştırılanlar arasında yer alan Vali Yardımcısı Bilal Çelik ve Serik Kaymakamı Rıfat Altan gözaltına alındı. Alanya kaymakamıyken Kayseri Vali Yardımcılığına atanan Erhan Özdemir ise firari olarak gözüküyor.

35 ASKERDEN 1'İ FİRARDA

Antalya Valiliği'nden yapılan açıklamada, darbe girişimi sonrasındaki operasyonlarda Emniyet Müdürlüğü bünyesinde toplam 103 personel görevinden uzaklaştırıldı, 1'i tutuklandı. Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Kaya, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ahmet Yurdagül, Burdur Garnizon Komutanı Kıdemli Albay Metin Karagöz'ün de aralarında bulunduğu toplam 35 askere yönelik işlemler yürütülüyor. 3 komutan tutuklanırken, 22 askeri mensup serbest bırakıldı. Halen 7 asker gözaltında. 2 asker başka ile teslim edildi, 1 asker de firari durumda.

45 HAKİM VE SAVCI TUTUKLANDI, 13'Ü FİRARDA

FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Antalya ve ilçelerindeki adliyelerde görevli toplam 68 hakim ve savcı hakkında işlem başlatıldı. Bunlardan 45'i tutuklandı. 7 hakim ve savcı denetimli olarak serbest bırakılırken, 1'inin gözaltı süreci devam ediyor. 2 hakim ve savcı başka ile teslim edilirken, 13 hakim ve savcı ise firarda.

MİLLİ EĞİTİM'DE 734 KİŞİ AÇIĞA ALINDI

Görevden uzaklaştırmada en büyük sayı ise Milli Eğitim Müdürlüğü'nde gerçekleşti. Antalya Milli Eğitim Müdürlüğü'nce çoğunluğu öğretmen olmak üzere 734 personel FETÖ/PDY soruşturması kapsamında görevlerinden uzaklaştırıldı. Sivil olarak bu kapsamda gözaltına alınan 7 kişiden 1'i tutuklandı, 4'ü serbest bırakıldı, 2'sinin ise gözaltı işlemi sürüyor.

DİĞER KURUMLARDAKİ UZAKLAŞTIRMALAR

FETÖ/PDY soruşturması kapsamında diğer kamu kurum ve kuruluşlarında da çok sayıda açığa alma işlemi gerçekleştirildi. İl Müftülüğü'nde 18, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nde 1, Defterdarlık'ta 3, Tapu ve Kadastro'da 4, Gelir İdaresi Başkanlığı'nda 17, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nde 2, Sağlık Müdürlüğü'nde 2, Alanya Liman Başkanlığı'nda 1 kamu görevlisi görevlerinden uzaklaştırıldı.

15 KİŞİ FİRARDA

Toplamda ise soruşturmaya konu 998 kişiden 884 kamu personeli açığa alındı. 50 kişi tutuklandı, 12 kişinin gözaltı süreci devam ediyor, 33 kişi serbest bırakıldı, 4 kişi başka illere teslim edildi. Toplamda 15 kişi ise firari durumda.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...