Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Ala: Jandarma'yı tamamen İçişleri Bakanlığı'na bağlayacağız

Düzenleyen:
Ala: Jandarma'yı tamamen İçişleri Bakanlığı'na bağlayacağız

GÜNDEM Haberleri

İçişleri Bakanı Ala, "Jandarma'yı tamamen İçişleri Bakanlığı'na bağlayacağız. Genelkurmay'ın Savunma Bakanlığı'na bağlanmasını da değerlendireceğiz, ama tek başımıza alacağımız bir karar değildir" dedi.

NTV canlı yayınında İçişleri Bakanı Efkan Ala, "Darbe teşebbüsünden sonra Jandarma'yı tamamen İçişleri Bakanlığı'na bağlayacağız" dedi.

İçişleri Bakanı Ala'nın konuşmasından satır başları;

"DARBE OLSAYDI TÜRKİYE KAOTİK ORTAMA GİRERDİ"

"Darbe teşebbüsünden sonra medyanın siyasetin karşı duruşu ortada. Türkiye nadiren bir işgal tehdidi karşısında ancak böyle topyekün karşı durur. Darbe girişimi gerçekleşseydi Türkiye büyük bir kaotik ortama girerdi. Eğer bu alçaklar başarılı olsa Türkiye şöyle olurdu demeye dilim varmıyor, yüreğim yanıyor.

JANDARMA'YI İÇİŞLERİ BAKANLIĞI'NA BAĞLAYACAĞIZ

Jandarma'yı tamamen İçişleri Bakanlığı'na bağlayacağız. Genelkurmay'ın Svunma Bakanlığı'na bağlanmasını da değerlendireceğiz, ama tek başımıza alacağımız bir karar değildir.

"YETİŞTİRME, ATAMA VE GÖREVDEN ALMA BAKANLIKTA OLACAK"

Emniyet'te olduğu gibi Jandarma'nın yetiştirmesi, ataması ve görevden alınması Bakanlık'a bağlanacak. Türkiye her bir krizden artık milletin menfaatine bir sistem çıkarıyor. Sistemi dönüştürmek için daha önce alığımız tedbirler vardı ama. Keşke böyle krizler olmadan Meclis'ten destek alsaydık" dedi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...