Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Çavuşoğlu: Kefenimizle çıktık

Çavuşoğlu: Kefenimizle çıktık

POLİTİKA Haberleri

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Biz bu yola liderimizle beraber, bu kutlu yolculuğun lideri Recep Tayyip Erdoğan'la beraber, en başından kefenimizle çıktık." dedi.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Antalya Cumhuriyet Meydanı'ndaki demokrasi nöbetinde Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini protesto eden vatandaşlara seslendi.
Çavuşoğlu, Antalya’nın demokrasinin kalesi, sivil demokrasinin beşiği olduğunu belirterek, bunun dün de bugün de yarın da böyle olacağını ifade etti.
Halkın, 15 Temmuz'da tüm dünyaya Türk milletinin ne olduğunu bir kere daha gösterdiğini vurgulayan Çavuşoğlu, vatandaşların tanklar karşısında, asker kıyafeti giymiş hainlerin ele geçirdiği uçaklar, helikopterler karşısında, göğüslerini siper ederek, milletin namusunu hainlere, kalleşlere çiğnetmediğini ifade etti.
Çavuşoğlu, darbecilerin elinde uçak, tanklar olduğunu ve milletin üstünden geçtiklerini hatırlatarak, şöyle konuştu:
"Ama bizim de milletimizin imanı var. İnancı var ve milletine, ülkesine olan bitmeyen aşkı var. Bu aşk ve sevda karşısında kim durabilir? O akşam asker kıyafetinin içine girmiş hainleri, Mehmetçiğimizden ayırt ediyoruz. Bu hainler milletimizi hedef aldı, liderimizi hedef aldı, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef aldı. Başbakanımızı hedef aldı. O gece biz Samsun'daydık. Oturduğum konuta da helikopterle inmek istediler. Ama kahraman polislerimiz, güvenlik görevlilerimiz helikopterin inmesine izin vermediler. Verseler ne olurdu? Biz bu yola liderimizle beraber, bu kutlu yolculuğun lideri Recep Tayyip Erdoğan'la beraber, en başından kefenimizle çıktık. Bu davaya girerken, bu partinin AK Parti'nin kurucusu olurken de önce hafif yollu uyardılar bizi. 'Sizlerin ne işi var burada' dediler. Sonra yavaş yavaş tehdit etmeye başladılar. Daha sonra tehdidin dozajı artmaya başladı. Biz onlardan korksaydık, bu kutlu yolculuğa daha başından katılmazdık. İstediklerini yapsınlar, istediklerini planlasınlar, istedikleri hesapları yapsınlar. Onlar, milletimizin saf dini duygularını, inancını sömürerek bu noktaya gelmeye çalıştılar. Ama unuttukları bir şey vardı. Onların hesabı varsa, bu milletin de bir hesabı var, Rabbimin de bir hesabı var."
- "Onun arkasında dimdik duran milleti var"
Hainler darbe girişimini başlattıktan sonra dünyanın her yerinden kendisine telefonlar gelmeye başladığını anlatan Çavuşoğlu, gerçek anlamda destek verenler olduğu gibi, daha ne olduğu belli olmadan "Desteğimiz tam ama" diye ders vermeye çalışanların da bulunduğunu söyledi.
Çavuşoğlu, sonunda kendilerinin onlara ders verdiğinin altını çizerek, "Dünyanın her yerinden, siyasetçiler, işadamları, sivil toplum örgütleri, akademisyenler, normal halk 'Ne mutlu sana, arkanızda böyle bir milletiniz var. Büyük Türk milleti var. Ne şanslısın' diyor. Söyledikleri ikinci şey şu, 'Ne mutlu Türkiye'ye, Recep Tayyip Erdoğan gibi güçlü bir lideri var.' Aynı şekilde şunu söylediler, 'Biz Recep Tayyip Erdoğan'ın neden bu kadar dik durduğunu, neden bu kadar tüm zorluklar karşısında güçlü durduğunu merak ediyorduk. 15 Temmuz'da bunu gördük. Çünkü onun arkasında dimdik duran milleti var.' dediler." diye konuştu.
Hainlerin demokrasiye ve millete kastettiğini vurgulayan Çavuşoğlu, bunları yapanların burnundan fitil fitil getireceklerini belirtti.
Çavuşoğlu, "Milletin huzurunu bozan o şehit olmak için meydanlara giden, Cumhurbaşkanlığı külliyesini beklemek için göğsünü siper eden, köprüyü açmak için köprüye koşan insanlara silah sıkanlara, bomba atanlara lanet olsun." ifadesini kullanarak, şunları kaydetti:
"Onların hesabını sormak da bizim boynumuzun borcudur. İşte şimdi hesap sorma zamanı. Bunlardan bir grup, yurt dışına kaçıyor. Kaçmaya çalışıyor. 8 tane onursuz hain Yunanistan'a sığındı. Ben size soruyorum, bunlar Türk askerini temsil edebilir mi? Bunlar Mehmetçiği temsil edebilir mi? Bunlar Peygamber ocağı ordumuzu temsil edebilir mi? İşte orada rezil bir şekilde, fare gibi oraya sığındılar. Ama onları geri getireceğiz. Nereye giderlerse gitsinler kaçamayacaklar. Bulgaristan'a kaçanları da getireceğiz. Onların inine girdik, izini de sürüyoruz. Nereye giderse gitsinler, getirip hesabını soracağız. Sadece oraya kaçanlar değil, Pensilvanya'daki kalleş Feto'yu da getireceğiz. Ona da hesabını soracağız."
Fethullah Gülen'in bugün yaptığı bir açıklamada, Türk milletine "Ahmak" dediğini aktaran Çavuşoğlu, "Sen Türk milletini ne zannediyorsun? Türk milletini sana inanmış, senin yolundan gitmiş haşhaşiler mi sanıyorsun? Bu millet adam gibi adamların peşinden gider. Bu millet Recep Tayyip Erdoğan gibi liderlerin peşinden gider. Senin değil." dedi.
- Kılıçdaroğlu ve Bahçeli'ye teşekkür
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Türkiye'yi temsil ettiklerini, kendilerine oy vermeyen vatandaşların da hizmetinde olduklarını vurgulayarak, o vatandaşlardan bazılarının darbe gecesinden sonra "Hiçbir zaman Recep Tayyip Erdoğan'a, AK Parti'ye oy vermedim. AK Parti'den hoşlanmam. Ama o akşam Recep Tayyip Erdoğan'ı televizyonda görmek için sabırsızlandığım gibi hiçbir şey için sabırsızlanmadım. Onu televizyonda, facetime ile de bağlansa, onu görünce ülkeme, milletime ve kendime olan güvenim geri geldi.' dediklerini aktardı.
Çavuşoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye, darbe girişimine karşı durmalarından dolayı teşekkür etti.
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nun konuşması sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çavuşoğlu'nu arayarak cep telefonundan vatandaşlara seslendi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...