Hücre evine baskında 3 polisimiz şehit oldu

Düzenleyen:
Hücre evine baskında 3 polisimiz şehit oldu

GÜNDEM Haberleri

Ergani ilçesinde yapılan baskında çatışma çıktı, 2 PKK’lı terörist ölü olarak ele geçirilirken çatışmada 2 polis de yaralandı.

Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde Ergani Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Fevzi Çakmak Mahallesi Dicle Caddesi’nde PKK’lıların kullandığı bir hücre evi bulunduğunu belirledi. Hücre evine önceki gece 02.00 sıralarında yapılan operasyonda teröristler tarafından otomatik silahlarla ateş açıldı. Açılan ilk ateşte 5 polis memuru yaralandı. Bölgede güvenlik güçleri ile teröristler arasında çatışma devam ederken, yaralılar Ergani Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Doktorların yaptığı tüm müdahalelere rağmen durumları ağır olan polis memurları Engin Yılmaz, Salih Aksu ve Ahmet Can, şehit olurken, bir polis memurunun tedavisi sürüyor. Yaralanan diğer polis memuru, arkadaşlarının şehit olduğu haberini alınca, ayakta tedavi olduktan sonra tüm ikna çabalarına rağmen operasyon bölgesine geri döndü. Çatışmalardan dolayı bölgeye çok sayıda polis ekibi sevk edilirken, zırhlı araçlarla ilçeye giren Jandarma Özel Harekat (JÖH) timleri de polise destek oldu. 7 saat süren operasyonda 2 terörist ölü olarak ele geçirildi. Hücre evinde yapılan aramada bulunan el yapımı patlayıcı, kontrollü bir şekilde infilak ettirildi.  

3 ŞEHRE ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

Ergani’de PKK’lı teröristlerin kullandığı hücre evinden otomatik silahlarla açılan ateşle şehit olan özel harekâtçı polis memuru Ahmet Can’ın Edirne’nin Keşan ilçesindeki baba ocağına ateş düştü. Anne ve babası acı haberle yıkılırken şehit evinin önüne Türk bayrağı asıldı. Evli ve 3 çocuk babası olduğu öğrenilen Can’ın, geçtiğimiz yıl kardeşi Şenol Can’ı kanserden kaybettiği öğrenildi. Kocaeli’de görev yapan ve geçici görevle Diyarbakır’a gittiği öğrenilen Can’ın eşi ve çocukları ise Kocaeli’de bulunuyor. 

Teröristlerce 26 yaşında öldürülen polis memuru Salih Aksu’nun 20 gün sonra düğününün olduğu öğrenildi. Aksu’nun, nişanlısı din kültür ve ahlak bilgisi öğretmeni Hülya Aksu ile daha önce resmî nikâh kıydığı ve 12 Ağustos günü de Aksaray’da düğün yapmayı planladığı kaydedildi. Aksaray’ın Ortaköy ilçesinde oturan baba Mustafa Aksu ve anne Elmas Aksu, çocuklarının şehit olduğu haberiyle sinir krizi geçirdi, aile fertlerine hazırda bekleyen sağlık görevlileri müdahale etti. Bu arada, Elmas Aksu’nun darbe girişiminin ardından günlerdir ilçe meydanında demokrasi nöbeti tuttuğu öğrenildi. Aksu’nun cenazesi Ortaköy’de defnedilecek. 

Polis memuru Engin Yılmaz’ın Ergani’de şehit olmasıyla memleketi Kars’ın Arpaçay ilçesi hüzne boğuldu. Türk bayrakları ile donatılan Arpaçay, şehidine ağlıyor. Şehit Yılmaz’ın cenazesi, dün Arpaçay’a getirildi. Yılmaz, doğduğu Değirmenköprü köyünde toprağa verilecek. 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...