Ev hapsinde kalpten öldü

Düzenleyen:
Ev hapsinde kalpten öldü

YAŞAM Haberleri

ABD ordusunun Irak’taki savunma sanayi ihaleleri için FBI ajanına rüşvet verme suçundan 2 yıl hapis ve 1 milyon dolar para cezasına çarptırılan 57 yaşındaki Metin Atılan, Las Vegas’taki evinde ev hapsindeyken kalp krizi geçirip öldü.

Atılan’ın 15 Temmuz günü hayatını kaybettiği bildirilirken, ailesi, yurt dışı çıkış yasağı bulunan cenazeyi, memleketi Adana’ya getirmek istiyor. Atılan, Adana’daki İncirlik Üssü’nde uzun yıllar restoran işlettikten sonra ABD’ye gidip Las Vegas’ta müteahhitlik yapmaya başlamıştı. 2006- 2008 arasında ABD ordusunun Irak’taki savunma sanayi ihalelerinden 40 milyon dolar kazanan Metin Atılan, FBI ajanı Eric J. Miller’e 10 milyon dolarlık iş karşılığında 1 milyon dolar rüşvet teklif edip peşinat olarak 30 bin ABD doları vermekten suçlu bulunmuştu. Atılan, daha önce ev hapsindeyken elektronik takip cihazını keserek kaçmış, Meksika, Brezilya ve Birleşik Arap Emirlikleri’nden sonra Irak’ta yakalanıp ABD’ye iade edilmişti. 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...