Başbakan Yıldırım: 'İhanet şebekelerinden hesap soracağız'

Düzenleyen:
Başbakan Yıldırım: 'İhanet şebekelerinden hesap soracağız'

GÜNDEM Haberleri

“Bugün artık temizlik günüdür. Bu ihanet şebekelerinin devlet içinden temizlenmesi için ne gerekiyorsa yapılacak”

Başbakan Binali Yıldırım, polis teşkilatı mensuplarının, çok sınırlı imkânlarıyla, bu orantısız güce karşı hayatlarını feda ederek, sonuna kadar direndiğini, Genelkurmay Karargahı’nı, MİT Müsteşarlığı’nı, Meclis’i, havaalanlarını ve bütün kritik yapıları kurtardığını söyledi. Darbe girişimi sırasında savaş uçaklarınca vurulan Gölbaşı’ndaki Özel Harekat Daire Başkanlığı’na başsağlığı ziyaretinde bulunan Başbakan Yıldırım, tehlikenin bitmediğini belirterek şunları kaydetti: 
“Bu terör örgütünün sözde başı, bugün çıkmış, bu işe ‘ahmaklık’ diyor... ‘bu millet ne diye sokağa çıktı’ diyor, ‘bunlar ne yapıyor’ diyor. Böyle abuk sabuk birtakım beyanlarda bulunmaya devam ediyor. Ancak bu işin sürdürülebilir bir yanı yok, gereken ne ise yapılacak.
Hain örgüt çökertilmiştir. FETÖ sonuç alamayınca, piyasada dedikodular yayıyorlar, efendim işte, ‘şeker karaborsa, yok benzin bilmem ne.’ Bunlar akla ziyan şeylerdir. 
Zaman zaman sosyal medyada tezviratlar yapılıyor. Bunlar maksatlı olarak insanları korkuya, paniğe sevk ederek, başka bir kalkışma planı yapmak için fırsat kollayanların yalanları olabilir. Cumhurbaşkanımızın, benim, bakanlarımın ve valilerin yaptığı açıklamalara itimat edin.”
Yargının çok esaslı bir şekilde, kalkışma içinde bulunan darbe bozuntularını teker teker topladığını ve adaletin eline teslim ettiğinin altını çizen Yıldırım, “ Bugün artık temizlik günüdür ve bu temizlik de en iyi şekilde yapılmaktadır. İntikam yerine adaletle davranılacak ama dökülen hiçbir kan, hesapsız, hesap sorulmadan kalmayacak. Hak ettikleri en ağır cezayı alacaklar” dedi. Başbakan Yıldırım darbe girişimi gecesi yaşadıklarını da şöyle özetledi: “Darbe girişiminin başladığını biz hemen hemen bir 15 dakika sonra öğrendik. Kimden öğrendik? Yakın korumalarımızdan ve vatandaştan öğrendik. Eşimizden, dostumuzdan öğrendik. Bu olayın yaşanmasında kurumsal ya da kişisel zafiyetler varsa bunlara da tabii ki bakılacak.”
Buradan, 2 çalışanın şehit olduğu Gölbaşı’ndaki TÜRKSAT yerleşkesine başsağlığı ziyaretinde bulunan Yıldırım, yaptığı açıklamada, “Darbecilerin maksadı bütün yayınları kesmekti. Onun için buraya uçaklarla, helikopterle havadan saldırıda bulundular” dedi. Darbe yanlısı pilotların kullandığı savaş uçaklarından atılan bomba sonucu oluşan çukuru gösteren Yıldırım, “TÜRKSAT çalışanı arkadaşlarımızın çok basiretli ve akıllıca tutumları nedeniyle zaman kazanarak gerçek merkeze erişimlerini imkânsız hale getirdiler” ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...