Bakan Bozdağ: 'Sincan’da yargılanacaklar'

Düzenleyen:
Bakan Bozdağ: 'Sincan’da yargılanacaklar'

POLİTİKA Haberleri

Darbeciler için özel mahkemelere gerek yok, yargılamanın yeri Sincan sınırlarında olacak.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Gülen’e ilişkin ABD’nin bugün itibarıyla farklı bir noktada olduğunu belirterek, ABD Başkan Barack Obama ve diğer yetkilerin açıklamalarının bunu gösterdiğini söyledi. Bozdağ, “Şimdiye kadar bizimle herhangi bir irtibata geçmediler ilk defa bir telefon irtibatı kuruldu ve bir olumlu seyir görüyoruz” değerlendirmesinde bulundu. 
Darbe teşebbüsünün FETÖ’nün emrindekiler tarafından yapıldığını dünyada bilmeyen olmadığını söyleyen Bozdağ, “ABD’nin artık Gülen’i himaye eden bir yaklaşımı ortaya koyacağını düşünmediğini” söyledi.
Bozdağ, sanık sayısının çok olması dolayısıyla davanın Ankara’daki duruşma salonlarında görülme imkânının olmadığını da belirterek, “Bakanlık olarak bu açıdan tedbir aldık, yargılamanın yeri Sincan ilçesi sınırlarında olacak. Şu anda özel bir mahkemeye gerek yok” ifadelerini kullandı.
Bozdağ, İmralı’ya yönelik saldırı iddialarına dair de, “Öcalan’ın öldürülmesi suretiyle bir iç çatışmanın hedeflendiğine dair iddialar var. Ama hükümetimiz orada gerekli tedbirleri aldı” dedi.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...