FETÖ ile mücadele eylem planı hazır

Düzenleyen:
FETÖ ile mücadele  eylem planı hazır

GÜNDEM Haberleri

15 Temmuz darbe girişiminden sonra, hain eylem planını gerçekleştiren FETÖ’cüler ve ona bağlı devlet kurumlarında çalışanlar için birtakım kararlar alındı.

Gökhan Kaya ANKARA

Olağanüstü hâlin ilan edilmesinin ardından, bakanlıklar “olağanüstü kanun” için çalışmalarını sürdürüyor. FETÖ ile ilişkili işletme, dernek, okul, vakıf ve işadamlarını tasfiye etmek için geniş kapsamlı taslak ‘eylem planı’ hazırlandı. Plana göre kısa süre içinde Kanun Hükmünde Kararnamelerle hayata geçirilecek düzenlemeler şöyle:

ACELE İHRAÇ KARARI

Asker başta olmak üzere emniyet ve diğer kamu kurumlarında açığa alınan memur sayısı 60 bine ulaştı. Söz konusu memurların açığa alındığı dönemde maaşlarının yarısını almaya devam edeceği göz önünde bulundurularak acele ‘ihraç’ kararı uygulanacak. Açığa alınan tüm memurlar ihraç edilecek. 

KAMUYA DÖNÜŞE SET ÇEKİLECEK

Memurların yargı yoluyla geri dönüşlerinin önü kapatılacak. Özellikle eğitimde görevden alınan veya açığa alınan memurlar bakanlıklarda ‘havuz’ oluşmasına veya ‘atm memuru’ diye nitelendirilmesine neden oluyordu. Bunun önüne geçebilmek için geri dönüşlerde yargı yolu kapatılacak.

CAN DAMARLARI KESİLECEK

FETÖ’nün başta maden olmak üzere termik santral, okul, hastane, hayvan çiftliği gibi sektörlerde yer alan bütün işletmelerine el konulacak. Bunun ilk görüntüsü Bolu’daki “İsmail’in Yeri” lokantalarına el konulmasıyla başlamıştı. Aynı durumda olan Türkiye genelindeki birçok işletmeye el konulacak. 

SAĞLIKLI KAPATMA

Sağlık Bakanlığı, özel veya üniversite hastanelerini kamulaştıracak. Kamu ve özel hastanelerde çalışan doktor, hemşire, sağlık çalışanı ve 112 Acil çalışanı dahil olmak üzere 5 bine yakın kişi görevden alınacak. Hastanelerde sorun yaşanmaması için kamu hastanelerinden söz konusu hastanelere görevlendirmeler de yapılabilecek.

ASKERÎ LİSELERE NEŞTER

Darbe girişiminde rol alan askeri lise öğrencileri tutuklanırken, liseye bu yolla giren tüm öğrenciler de tasfiyelerden etkilenecek. İlk etapta askeri liselerde eğitim gören ve FETÖ ile bağlantısı tespit edilen 5 bine yakın öğrenci okuldan atılacak. Daha önce polis akademisinde uygulanan sistem askeri lise öğrencilerine de uygulanacak. Bu kapsamda söz konusu öğrenciler normal liselerde veya açıköğretim liselerinde eğitimine devam edebilecek. Askeri liseler, uzun vadede kapatılacak. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), askeri liselerin müfredatını tekrar gözden geçirecek ve yeniden hazırlayacak.

EMEKLİLİĞİ RÜYALARINDA GÖRECEKLER

Başta darbeci askerler olmak üzere FETÖ/PDY üyeliği tespit edilenlerin SGK ve emeklilik işlemleri masaya yatırılacak. Özellikle darbe girişiminden yargılanan ve hüküm giyen örgüt üyelerinin emekli olmasının önüne geçilecek.

MİLLÎ GÜVENLİK ÖLÇÜSÜ

Memurlar değerlendirilirken ölçü ‘milli güvenlik’ olacak. Yeni alınan memurlar kadar mevcut kamu personeli için de güvenlik soruşturmaları geçerli olacak. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...