Yıldız Holding İstanbul'da toplandı: Global ortaklarla yatırıma devam

Düzenleyen:
Yıldız Holding İstanbul'da toplandı: Global ortaklarla yatırıma devam

Ekonomi Haberleri

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker "Türkiye'deki son gelişmelerin ardından yabancı ortaklarımızla yatırımların devamı konusunda teyitleştik" dedi.

Yıldız Holding, ortaklık yaptığı Kellogg, Cargill, Nissin Foods, UNO, SCA ve Gumlink / Bagger-Sørensen Group şirketlerinin temsilcileri ile 22 Temmuz 2016 Cuma günü bir toplantı yaparak son günlerde yaşanan gelişmeleri değerlendirdi. Toplantı, Yıldız Holding merkez binasında gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker, “İçinde yaşadığımız günlerde devletin, ekonominin ve milletin öncelikleri, şirketlerin önüne geçmelidir. Yani ülkemiz için, devletin öncülüğündeki devletin önemsediği yatırımlara kar amacı gözetmeksizin katılacağız.”
“Türkiye ekonomisinin istikrarı ile yol aldığını söyleyen Ülker, “Türkiye’miz bu günleri de atlatacak” dedi.
Murat Ülker, 50 bin kişilik bir aile olduklarını hatırlattı: “Sadece kendimizden sorumlu değiliz, 50 bin çalışanımın yanı sıra onların aileleri, distribütörlerimiz, plasiyerlerimiz, tedarikçimiz, çiftçimiz ve iş yaptığımız üçüncü partilerle birlikte bir milyona yakın kişinin sorumluluğunu taşıyoruz.” Sorumluluklarının bununla bitmediğini vurgulayan Ülker şöyle devam etti: “Danimarka’dan Japonya’ya, ABD’den İspanya’ya dünyanın dört bir yanından ortaklarımız var. Şu anda 6 ortağımızla bugüne kadar 1 milyar TL’ye yakın yatırım yapmışız. Yatırımcı girişleri ile bu rakam 4 milyar TL’yi aşmıştır. Global ortaklarımızla toplam 12 fabrikada 3.716 kişiye istihdam sağlıyoruz. Ortaklarımızın temsilcileri ile bugün bir araya gelip her biriyle konuştuk, güvence verdik, güvence aldık. Türkiye’nin güçlü bir ülke olduğunu, ortaklığımızın sağlam olduğunu, yolumuza aynı şevk ve heyecanla devam ettiğimizi bir kere daha karşılıklı olarak teyit ettik.”
Ülker, “Bu yıl için bütçelediğimiz 770 milyon liralık yatırımın bir kısmını gerçekleştirdik. Kalanını da planlarımızı ertelemeden tamamlayacağız. 4500’ü aşkın kişiye istihdam oluşturacağız” dedi.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...