Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Sermaye seferberliği

Düzenleyen:
Sermaye seferberliği

Ekonomi Haberleri

Küresel yatırımcılarla ikinci defa telekonferans gerçekleştiren Başbakan Yardımcısı Şimşek, "darbe girişiminin etkilerinin sınırlı kaldığını ve piyasanın sağlıklı olduğunu" anlattı. Merkez Bankası yatırımcılarla teknik içerikli görüşmelere başlayacak. Yurt dışındaki finans merkezlerinde düzenli toplantılar yapılacak. Reel sektörle irtibat halinde olunacak.

Ekonomi yönetiminin "darbe teşebbüsünün izlerini silmek" için yoğun mesaisi devam ediyor. Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, uluslararası yatırımcılarla ikinci defa telekonferans gerçekleştirerek; Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin, Türkiye ekonomisine etkilerinin sınırlı ve kısa süreli olmasını beklediklerini, piyasa ekonomisinin işlemeye ve Türk finansal varlıklarının sağlıklı bir şekilde işlem görmeye devam ettiğini bildirdi. Şimşek, Türkiye'de yaşanan son gelişmeler ve bu gelişmelerin ekonomiye potansiyel etkilerini değerlendirmek üzere BGC Partners, Credit Suisse, Goldman Sachs, HSBC ve JP Morgan tarafından ortaklaşa organize edilen uluslararası bir yatırımcı telekonferansına ev sahipliği yaptı. 2 saat süren telekonferansa yaklaşık bin kişi katıldı. Söz konusu görüşmede yatırımcılara OHAL'in sebebi, amacı ve süresi hakkında bilgi veren Şimşek, şu görüşleri aktardı:

MALİ DİSİPLİNE DEVAM

"Türkiye’nin ekonomik politikalarında bir değişikliğe gitmesi beklenmemelidir. Mali disiplin önceliklerimiz arasında olmaya devam edecektir. Ekonomik reform gündemini kararlılıkla uygulamaya devam edeceğiz. Tasarrufların artırılması için gereken adımları hızlıca atmaya kararlıyız. Türkiye ilk çeyrekte yüzde 4.8 büyüdü. Büyüme, ikinci çeyrekte biraz zayıflamakla birlikte, gerçekleşmenin yine güçlü olacağını öngörüyoruz. Farklı bir trend görülmesi halinde de gerekli önlemleri alarak, bu duruma müdahale edecek mali alanımız bulunmaktadır. Kredi derecelendirme kuruluşları tarafından son dönemde yayımlanan raporlarda yer alan kurumsal yapının zayıfladığına yönelik değerlendirmelere katılmıyoruz. Aslında tam tersine bu süreçten kurumlarımız daha güçlenmiş olarak çıkacak. Kredi derecelendirme kuruluşlarını en iyi şekilde bilgilendirmek için gerekli temasları sağlıyoruz."

'MERKEZ' DE DEVREDE

Öte yandan Merkez Bankası da iletişim politikası uygulamalarında yeni düzenlemelere gitti. Yapılan açıklamada, "Yatırımcılarla ve analistlerle teknik içerikli görüşmeler yapılmaya başlanacaktır. Yurt dışındaki finans merkezlerinde yatırımcılarla düzenli toplantılar gerçekleştirilecektir. Sanayi, ticaret odaları ve diğer reel sektör temsilcileriyle görüş alışverişine imkân tanıyacak toplantılar düzenlenecektir. Basın yayın kuruluşlarının temsilcileri ve ekonomi medyası ile dönemsel toplantılar gerçekleştirilecektir. Banka ekonomistleri ile hâlihazırda yapılan aylık toplantılar, gerekli görüldüğünde düzenlenecektir. Enflasyon Raporu bilgilendirme toplantıları ve diğer iletişim uygulamaları mevcut haliyle devam edecektir" denildi.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...