Moody’s ve Fitch bekleyecek

Düzenleyen:
Moody’s ve Fitch bekleyecek

Ekonomi Haberleri

Stratejist Timothy Ash; "Türkiye'nin kamu borcu, bütçe açığı düşük. Bankacılık sektörü, büyüme dinamikleri kuvvetli. Bunu görmezden gelmezler" dedi

Türkiye ekonomisini uzun yıllardır yakından takip eden Nomura Stratejisti Timothy Ash; S&P'nin not düşürmesiyle ilgili olarak, "Zaten Türkiye'ye karşı temkinli ve negatifler" dedi. S&P'nin kararını anlamakta zorlandığını belirten Ash; Fitch ve Moody's'in daha objektif ölçütlere ağırlık verdiğini hatırlattı. Ash, "Önemli olan, bir ülkenin borç ödeme geçmişi. S&P, buna bakmadı. Türkiye’yi 'yatırım yapılabilir' not ile değerlendiren Fitch ve Moody’s, 'bekle-gör' politikası uygulamayı tercih edebilir. Çünkü Türkiye’nin daha önce ispatlanmış geri ödeme gücü; notun, yatırım yapılabilir seviyede olması gerektiğine işaret ediyor. Ülkenin milli gelirine oranla kamu borcu düşük, bütçe açığı düşük, bankacılık sektörü kuvvetli. Bunlar, son derece önemli ölçütler. Ben Moody’s’in notu değiştireceğini sanmıyorum. Türkiye’nin mali ölçütlerinde de herhangi bir bozulma görülmedi. Ülkenin büyüme dinamikleri, demografisi, kamu finansmanı gayet iyi durumda. Türkiye’nin yeterli gücü mevcut" diye konuştu.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...