Konya’da baro başkanı ve 3 vali yardımcısı tutuklandı

Düzenleyen:
Konya’da baro başkanı ve 3 vali yardımcısı tutuklandı

GÜNDEM Haberleri

Konya’da FETÖ'cülere yönelik başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan Baro Başkanı Fevzi Kayacan ile 3 vali yardımcısı sevk edildiği mahkemece tutuklandı.

Askeri darbe girişimi ardından İçişleri Bakanlığı tarafından Fetullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) yönelik başlatılan soruşturma kapsamında açığa alınan Konya Vali Yardımcıları Fahri Oluk, İbrahim Hayrullah Sun, Ejder Sarıçiçek hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından gözaltı kararı çıkartıldı. Polis ekipleri, Oluk ve Sun’u Konya’da yakalayarak gözaltına aldı. Aranan Sarıçicek ise dün Ankara’da yakalanarak Konya’ya getirildi. Polisteki işlemlerinin ardından hakim karşısına çıkan 3 vali yardımcısı tutuklandı.

BARO BAŞKANI DA TUTUKLANDI 

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı, darbe girişimi ardından Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma başlattı. Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Organize Suçlar Soruşturma Bürosu’nun istemi doğrultusunda, FETÖ/PDY silahlı terör örgütü yapılanması mensubu olduğu öne sürülen ve Konya Barosu Başkanlığı’ndan 2 gün önce istifa eden avukat Fevzi Kayacan hakkında da aynı gün Konya Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği tarafından gözaltı ve arama kararı çıkartıldı. Polis tarafından gözaltına alınan Kayacan, işlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...