Klamidyaya karşı aşı geliştirildi

Düzenleyen:
Klamidyaya karşı aşı geliştirildi

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Kanadalı bilim insanları, cinsel yolla bulaşan hastalıkların en yaygınlarından biri olan klamidyaya karşı aşı geliştirdiler.

Klamidya, dünyadaki en yaygın olan cinsel hastalıklardan biri. BBC'nin haberine göre Kanadalı bilim insanları klamidya aşısı geliştirdiler. Uzmanlar şu an için en iyi korumanın kondom kullanmak olduğunu söylese de bu aşının gelecek vaat ettiği söyleniyor.

Farelerle gerçekleştirilen deneyde farelere aşı enjekte edildi. Daha sonra klamidya bakterileri verilen farelerde bakterilerin çok az miktarda üreyebildiği görüldü. Ayrıca aşı verilen grubun organlarında daha az yıpranma belirlendi. 

Araştırmaya katılan doktorlardan Prof. Dr. James Mahony, araştırmanın klamidyanın yenilmesinde umut verdiğini söylüyor ve insanlar üzerinde deney yapılmadan başka hayvanlar üstünde de deney yapılması gerektiğini ekliyor.

Public Health England'ın haberine göre klamidya geçen sene cinsel yolla bulaşan en yaygın hastalıktı. Hastalık bulaştığında insanlar genellikle belirtilerini farketmiyor ve dolayısıyla doktora da gitmiyorlar.

Hastalık, hastalığın erken safhalarında antibiyotiklerle tedavi edilmezse ağır sonuçları olabiliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...