Avrupa'da yılın transferi! 316 milyon...

Düzenleyen:
Avrupa'da yılın transferi! 316 milyon...

SPOR Haberleri

İtalya Serie A ekibi Juventus, Napoli forması giyen Arjantinli golcü futbolcu Gonzalo Higuain'i 94 milyon Euro'ya (yaklaşık 316 milyon TL) kadrosuna dahil etti.

Avrupa'da yaz transfer döneminin kuşkusuz şampiyonu olan Juventus, Napoli'nin forveti Gonzalo Higuain'de mutlu sona ulaştı. Manchester United'ın Paul Pogba'yı kadrosuna katması halinde 100 milyon Euro'nun üzerinde bir parayı kasasına koyacak Torino temsilcisi, Napoli'de çok başarılı bir sezon geçiren yıldız golcü Higuain'i kadroya dahil etti. Juventus, Arjantinli oyuncunun sözleşmesinde bulunan 94 milyon Euro'luk serbest kalma maddesini kullandı.

65 FUTBOLCU KADROYA KATILDI

Juventus'un sezon başında kadrosuna katılan futbolcu sayısı 65 oldu. Bu isimlerden 59'u, başka takımlarda kiralık olarak oynayan ve geri dönen futbolcular olurkan, Dani Alves ve Simone Ganz, bonservis bedeli olmadan takıma dahil edildi. Bayern Münih'ten Medhi Benatia, 3 milyon Euro'ya kiralanırken, Marion Lemina 9.5 milyon Euro'ya Marsilya'dan, Marko Pjaca 23 milyon Euro'ya Dinamo Zagreb'den, Miralem Pjanic de 32 milyon Euro'ya Roma'dan alındı. Yapılan transferler ve kiralıktan dönen oyuncuların toplam sayısı 65 oldu.

38 FUTBOLCU TAKIMDAN AYRILDI

Kiralıktan dönen isimlerin çoğunu kadroda düşünmeyen Juventus, birçok futbolcuyu başka takımlara kiraladı. Yeni sezon öncesinde 65 futbolcu takıma dahil olurken, bu isimlerden 38'i başka takımlara kiralandı ya da sözleşmeleri feshedildi.

Alvaro Morata, sözleşmesindeki madde nedeniyle 30 milyon Euro karşılığında Real Madrid'e geri dönerken, Magnusson 2.5 milyon Euro'ya Bristol City'ye, Marcel Büchel 1.2 milyon Euro karşılığında Empoli'ye transfer oldu.

Pescara'ya giden Fiorillo ve Leganes'e giden Gabriel için 1'er milyon Euro bonservis geliri elde eden Juventus, Simone Padoin'i Cagliari'ye 600 bin Euro'ya, Schiavone'yi de Cesena'ya 400 bin Euro'ya sattı.

BONSERVİSSİZ AYRILDILAR

Zoran Josipovic, Carlo Ilari, Matteo Liviero, Jorge Martinez ve Marcelo Djalo, Juventus'tan bonservissiz şekilde ayrılan isimler oldu.

Lorenzo Benucci, Martin Caceres, Fausto Rossi ve Rubinho ile de yeni sözleşme imzalanmadı. Geçtiğimiz sezon kiralık olarak forma giyen Juan Cuadrado ise Chelsea'ye geri döndü.

Laurentiu Branescu, Albert Roussos, Christian Tavanti, Andres Tello, Anastasios Donis, Pol Garcia, Simone Ganz, Francesco Margiotta, Michele Cavion, Alberto Brignoli, Leonardo Spinazzola, Carlo Pinsoglio, Nicola Leali, Stefano Padovan, Gregorio Luperini, Vlad Marin, Mattia Vitale, Stefano Beltrame, Eric Lanini ve Luca Barlocco başka takımlara kiralandı.

Matteo Gerbaudo'nun takımdaki durumu ise belirsizliğini koruyor. Juventus yönetimi, bu oyuncuyu da kiralama ya da satış yoluyla takımdan gönderecek.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...