'Çağrı' yetmez

/ Kaynak: AA
'Çağrı' yetmez

MAGAZİN Haberleri  / AA

PeygamberİMİZİ anlatan bir film çeken Mecidi, "Ne yazık ki Batı'ya İslamiyet'i tanıtamadık. Bir tek Çağrı filmiyle bu iş olmaz" diye konuştu.

1998 yılında "En İyi Yabancı Film" dalında Oscar'a aday gösterilen "Cennetin Çocukları" filminin dünyaca ünlü İranlı yönetmeni Mecid Mecidi, özeleştiride bulundu. Meridyen Derneği tarafından düzenlenen toplantıda konuşan Mecidi, İslam dünyasının sinema ve televizyon sektörünü ihmal ettiğine dikkati çekti. Mustafa Akkad'ın 1976 yapımı Çağrı filmini hatırlatan Mecidi, şunları söyledi: "Hazreti İsa'yı konu alan yaklaşık 250, Hazreti Musa'yı 120, diğer peygamberleri 80, Buda'yı konu alan 40 film bulunurken; Peygamberimizin hayatıyla ilgili yalnızca 'Çağrı' filmi var. Ne yazık ki Batı'ya Peygamber Efendimizi tanıtamadık. Tabii ki bu durumda düşman da düşmanlığını yapacaktır." nbsp;Peygamber Efendimizi anlatan bir film çeken Mecid Mecidi, nbsp;"Çekimler tamamlandı, montaj aşamasındayız. Filmde kesinlikle Peygamberimizin suretine yer verilmeyecek" dedi.

MAGAZİN
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...