Cumhurbaşkanı Erdoğan o kanunu onayladı

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Cumhurbaşkanı Erdoğan o kanunu onayladı

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 6723 sayılı "Danıştay Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunu" onayladı.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamada, 'Danıştay Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'un yayımlanmak üzere Başbakanlığa gönderildiği bildirilerek, şöyle denildi:

"6723 sayılı "Danıştay Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun" Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından Anayasanın 89 uncu maddesinin birinci fıkrası ile 104 üncü maddesinin ikinci fıkrasının (a) bendi uyarınca yayımlanmak üzere Başbakanlığa gönderilmiştir."

DANIŞTAY ÜYELİĞİNE ATAMA

Bu arada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Danıştay Üyeliği'ne atama yaptı. Danıştay Üyeliği'ne, Göç İdaresi Müdürlüğü 1. Hukuk Müşaviri Oya Işık atandı.

YÜKSEK YARGI SİLBAŞTAN

Yasayla, Yargıtay ve Danıştay üyelerinin görevleri sona erecek. Sadece Yargıtay ve Danıştay başkanları, başkanvekilleri, başsavcılar ve daire başkanları görevlerine devam edebilecek.

Yargıtay ve Danıştay'da hem daire sayısı hem de üye sayısı azaltılacak. Yargıtay'da daire sayısı 46'dan 24'de üye sayısı ise 516'dan 200'e düşecek. Danıştay'da ise daire sayısı 17'den 10'a, üye sayısı 195'den 90'a inecek.

Düzenlemeyle, Yargıtay ve Danıştay üyelerinin görev süreleri de 12 yılla sınırlandırılacak. Yasa kayyum atanmalarına yönelik de düzenlemeler içeriyor. Buna göre, kayyum atanan şirketlerin ortaklık payları veya menkul kıymetler idare yetkileri de kayyum'da olacak.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...