Elde uyuşma ve ağrının nedenleri?

Düzenleyen:
Elde uyuşma ve ağrının nedenleri?

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Elinizde uyuşma ve ağrı varsa, elinizdekileri düşürüyorsanız bilekten ya da dirsekten sinir sıkışması olabilir. Ağrı boyna kadar çıkıyorsa boyun fıtığı vardır.

1. Karpal Tunel Sendromu Nedir?: Bileğin iç kısmındaki kemik – kas – ligamanlar arasından elimize gelen median sinirin sıkışmasıdır. Sinirin kılıfında şişme – ödem gelişir. Sıkışan sinir fonksiyonlarını yerine getirmekte zorlanır.

2. Karpal Tunel Sendromu Belirtileri: Elde uyuşma, ağrı, güçsüzlük olur. Gece boyunca bilekten bükülü kalan el nedeniyle en çok sabahları hissedilir. Ellerle çok iş yapılınca şikayetler artar. İlerlemiş vakalarda el ayasındaki kaslarda erime olur.

3. Ulnar Oluk Sendromu Nedir?: Dirsekteki kemikler arasından geçen ulnar sinirinin sıkışmasıdır. Dirseğin uzun süreli bükülü kalması, masa – koltuk kenarı benzeri yerlere dayanması ile açığa çıkar.

4. Ulnar Oluk Sendromu Belirtileri: Dirsekte ağrı ve yüzük - serçe parmağında uyuşma olur. Dirseğin bükülü kaldığı çalışma veya gece uykuda bükülü kalması sonucu şikayetler artar.

5. Boyun Fıtığı Belirtileri: Daha çok boyun ağrısı yapar. Yırtılmış fıtık kola giden sinirleri sıkıştırırsa kol boyunca, elde uyuşma ve ağrı yapabilir. En çok dirsekten yukarıda ve baş parmak boyunca olabilir. Beraberinde boyun ağrısı da vardır ve şikayet kol boyunca yayılma eğilimindedir. 

6. Karpal Tunel ve Ulnar Oluk Sendromu Alternatif Tedavisi: Başarılı tedavi için sinirdeki tahribatı gidermek esastır. Neden olan alt yapı düzeltilerek, ileriye yönelik koruyucu tedavi sağlanmalıdır. Gökmen Yaklaşımı bunu sağlar.

7. Tedavide el bileği veya dirsek bölgesine nöral terapi uygulanır. Sinirin çevresindeki ödem azalır. Sinirdeki tahribat geri döner.

8. Bozucu alan enjeksiyonları mutlaka tedaviye dahil edilmelidir.

9. Karpal tünel tedavisi süresince koruyucu atel kullanılabilir.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...