'Bir tanesini tutarak fırlattım'

Düzenleyen:
'Bir tanesini tutarak fırlattım'

GÜNDEM Haberleri

Darbeye teşebbüs gecesinde darbeciler tarafından elleri ayakları ve gözleri bağlanarak rehin alınan Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Yaşar Güler'in savcılık ifadesine CNN TÜRK ulaştı.

Yaşar Güler ifadesinde kendi emir subayı tarafından nasıl derdest edildiğini anlattı.

Güler, darbeye teşebbüs soruşturmasında tutuklanan ve ifadesinde, "Yaşar Güler'i ben kurtardım" diyen eski Hava Kuvvetleri Komutanı Akın Öztürk ile ilgili olarak ise şüphelerini ortaya koydu.

Yaşar Güler ifadesinde

1- Kapı çalındı. Girmesini söyledim. Birden bir patırtı ile yere ya yere yat sesleri yükseldi. Ben bunlardan bir  tanesini tutarak diğer tarafa fırlattım ve yere düştü. Bunun üzerine daha büyük bir öfkeyle üzerime çullandılar ve yüzükoyun yere yatırdılar.

2- işlerinden bir tanesi kafama ayağıyla bastırdı. Derhal ellerimi arkadan bağladılar. İlk başta ağzımı bantladılar. O vaziyette dururken sivil giyimli biri sırıtarak omzuma vurdu.
Komutanım merak etmeyin bu bir tatbikat şeklinde alaycı ifadelerle konuşunca baktım benim emir subayım Mehmet Akkurt olduğunu gördüm.

3-Gözleri bağlı haldeyken kendisini hucum edenlerin kendi emir subayı mehmet akkurt olduğunu gördüm. kafama bere benzeri bişey geçirdiler. Sonrasında Nizamiye çıkışında askerler kapıyı açmayınca mehmet Akkurt araçtan indi. oradaki birilerine kapıyı aç yoksa ateş edeceğim diye bağırdı. ve ardından ateş ettini ve karşı taraftan da mukabil ateşle karşılık verildiğini anladım. Benim bulunduğum araca mermiler isabet ediyordu.
O anda araçta solumda bulunan şahsa şiddetli bir şekilde vurdum. Bunun üzerine beni araçtan çıkarıp dizlerimin üzerinde sürükleyerek başka bir araca götürdüler.

4-Bir süre sonra akıncı üssüne getirildiğini anlayan Güler, Saatlerce tutulduğu odada ellerinin ve ayaklarının plastik kelepçe ile gözlerinin sıkıca kumaş parçaları ile bağlandığını anlattı.

5-Güler darbeye teşebbüs suçundan tutuklanan ancak darbe girişimi içinde bulunmadığını söyleyen Akın Öztürk hakkındaki şüphelerini anlattı.

6-Birden kapı açıldığını duydum ve Orgeneral Akın Öztürk’ün sesini duydum. Yav yaşar sen burada ne geziyorsun, senin burada olduğundan hiç haberim yok dedi.
7-Kurtarıldıktan sonra bütün bunlar başımdan geçerken yan odada da Genelkurmay Başkanı’nın tutulduğunu öğrendim. Dolayısıyla şu andaki değerlendirmeme göre benim yakalanıp getirilmemden bu saate kadar haberinin olmamasının mümkün olmadığını söylemeliyim. İçeri girerek bizzat gözlerimi bağlayan bezi kendisi açtı.
8-Ve maket bıçağıyla ellerimdeki ve ayaklarımdaki kelepçeleri kesti. Kendi Astsubayı olduğunu söylediği bir astsubaya çay su ve çerez getirtti.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...