Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Haliç teleferikle havadan geçilecek

Düzenleyen:
Haliç teleferikle  havadan geçilecek

Ekonomi Haberleri

Toplam uzunluğu 2 kilometreyi bulan Eyüp-Pierre Loti -Miniatürk Teleferik Projesi’ningelecek yılın sonuna kadar hayata geçirilmesi planlanıyor

Haliç'in üzerinden geçmesi planlanan teleferik hattına onay çıktı. Haliç'in tünel yoluyla alttan geçilmesini sağlayacak projenin ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Eyüp-Pierre Loti -Miniatürk Teleferik Projesi’ne ilişkin imar plan değişikliği de oy çokluğu ile kabul edildi. 2 kilometre uzunluğunda ve 3 duraktan oluşacak Eyüp-Pierre Loti -Miniatürk Teleferik Hattı, Haliç vapur iskelesi yanındaki Eyüp istasyonundan başlayarak, önemli bir turistik merkez olan Pierre Loti Tepesi'ne ulaşıyor. Hattın devam ile Haliç'in üzerinden geçilerek başka önemli bir turistik merkez olan Miniatürk'e ulaşılacak. Eyüp-Pierre Loti arasında çalışan eski teleferik hattı, hız ve taşıma kapasitesi düşük olduğundan dolayı kaldırılarak aynı güzergahta daha modern, hızlı ve taşıma kapasitesi yüksek yeni hat kurulacak. Eyüp ile Miniatürk arasındaki yolculuk süresini 7 dakikaya kadar düşürecek proje ile saatte 1500 kişi taşınacak. İhale süreci devam eden projenin yapımına bu yıl içinde başlanması, yer tesliminden itibaren ise 14 ay içinde tamamlanması bekleniyor.
Haliç bölgesindeki turizm alanlarının gelişmesinin amaçlandığı teleferik projesinin yanı sıra, geçtiğimiz aylarda Haliç kıyısı boyunca tramvay hattı yapılması için karar verilmişti. Tramvay projesine göre, Eminönü’nden Alibeyköy’e uzanan sahil hattında tramvay güzergâhı ve bisiklet yolları oluşturulacak. Teleferik Eyüp istasyonunda Eminönü-Alibeyköy tramvay hattı ile entergre olacak.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...