Kerkük'te Maliki katliamı: 53 ölü

Kerkük'te Maliki katliamı: 53 ölü

DÜNYA Haberleri

Irak Ordusu, Kerkük'e bağlı Havaci'de Maliki hükümetini protesto eden Sünni göstericilerin üzerine yaylım ateşi açarak 53 kişiyi öldürdü. Katliamda 100'e yakın kişi de yaralanırken, iki bakan saldırıyı protesto için görevlerinden istifa etti.

Irak'ın Kerkük iline bağlı Havice ilçesinde geçen üç gündür Başbakan Nuri el-Maliki aleyhine eylemlerini sürdüren göstericilerin üzerine güvenlik güçleri ateş açtı. Helikopterlerle göstericilerin üzerine gaz sıkıldıktan sonra kurşun yağdırıldığını söyleyen görgü şahitleri, "Silahlı bazı kişiler de askerlere karşılık verdi. Toplam 53 kişi hayatını kaybetti. Yaklaşık 100'e yakın kişi de yaralandı. Güvenlik güçleri ambulansların bölgeye girmesini engellemesi üzerine yaralılar kucaklarda ve sivil araçlarla hastaneye taşındı" dedi. 3 gündür yaya ve araç trafiğine kapatılan Havice'de 75 kişi gözaltına alındı. Bu arada Eğitim Bakanı Muhammed?Temim ile?Bilim ve Teknoloji Bakanı Abdulkerim Es-Samarrai saldırıyı protesto için görevlerinden istifa etti. Irak Meclis Başkanı Abdulaziz en-Nuceyfi de saldırıyı kınadı.
İKİ KÜRT BAKANI DEĞİŞTİRDİ
Maliki, Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari ve Ticaret Bakanı Hayrullah Hasan Babekir'in yerine iki bakanı vekaleten atadı. Zebari'nin yerine Enerji İşlerinden Sorumlu Yardımcısı Hüseyin Şehristani'yi, Ticaret Bakanı Babekir'in yerine ise Adalet Bakanı Hasan eş-Şummeri'yi vekaleten atadı.



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...