Kadın vekiller silah istemiş

Düzenleyen:
Kadın vekiller silah istemiş

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Binali Yıldırım’ın, ‘Ölmek var dönmek yok’ talimatının ardından Meclis’te bulunan bazı kadın vekillerin polislerden silah talebinde bulunduğu öğrenildi.

Yücel Kayaoğlu ANKARA
Türkiye’nin 15 Temmuz gecesi yaşadığı darbe girişimi sırasında AK Partili bazı kadın milletvekillerinin polislerden silah talebinde bulunarak, Meclis’in işgal edilmesi durumunda askerle çatışmaya girmeye hazırlandıkları ortaya çıktı. Darbe girişimi sırasındaki saldırılarda en fazla hasar gören yerlerden biri olan TBMM’de yaşananların detayları ortaya çıkmaya başladı. Edinilen bilgilere göre, yaşanan hareketliliğin darbe girişimi olduğunun anlaşılmasından sonra milletvekillerinin büyük bölümü telefonlara sarılarak Cumhurbaşkanı ve Başbakana ulaşmaya çalıştı. Başbakan Binali Yıldırım’a ulaşabilen milletvekilleri ‘Ne yapmamız gerekiyor?’ diye sordu. Yıldırım ise, ‘Direneceğiz, ölmek var dönmek yok’ cevabını verdi. Bunun üzerine Ankara’da bulunan milletvekilleri birbirleriyle haberleşerek hızla Meclis’e geldi. Meclis’e atılan bombalardan sonra sığınağa inen milletvekillerine, ‘bir grup askerin Meclis’e doğru ilerlediği ve milletvekillerine saldıracakları’ duyumu geldi. Milletvekilleri arasında şok etkisine neden olan bu duyumun ardından kadın milletvekilleri erkek milletvekillerine dönerek, “Sizin silahlarınız vardır. Bizde kendimizi savunacak bir silah yok” dedi. Kendi aralarında yaptıkları kısa bir değerlendirmeden sonra, kadın milletvekillerinden bazıları polisten silah isteyerek Meclis’i savunma kararı aldı. Ardından da Meclis güvenliğinden sorumlu polis amirleriyle görüşme yapıldı. Bir süre sonra ise askerlerin Meclis’e doğru yürüdüğü ihbarının asılsız olduğu anlaşıldı.  
 Darbe girişimi sırasında TBMM’ye gelmek için evlerinden çıkan milletvekillerinin aileleri ile vedalaşarak ‘Helallik’ istedikleri de öğrenildi. Bazı milletvekilleri ise yakın arkadaşlarını arayarak, ailelerini güvenli bir yere götürmelerini istedi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...