Cami ne hâle gelmiş

Düzenleyen:
Cami  ne hâle gelmiş

GÜNDEM Haberleri

İzmir Yamanlar Koleji, yakın döneme kadar ismini üniversite ve liseye hazırlık sınavlarında ‘çıkarılan’ birincileriyle duyuruyordu.

Kolej Fethullah Gülen’in Türkiye’yi ele geçirmek için 1973 yılında temelini attığı ilk okuldu. Burada seçilmiş öğrenciler yetiştiriliyor, mezunlar özellikle askeri liselere yerleştiriliyordu. Hatta örgütle bağlarını gizli tutan bu öğrencilerin harp okullarının ardından kolejdeki özel odada Gülen’e “bağlılık yemini” ettiği ve “himmet sözü” verdiği öne sürülüyordu. FETÖ’nün İzmir’deki eğitim üssü olan Yamanlar Koleji, OHAL kararnamesi çerçevesinde kapatıldı. Dün il milli eğitim müdürlüğü yetkilileri, okula gelerek incelemelerde bulundu. Bu sırada ilginç detaylar dikkatleri çekti. Onlardan biri kolej yerleşkesindeki camiydi. Vatandaşın bağışlarıyla yapılan caminin, ibadethane değil, kütüphane olarak kullanıldığı tespit edildi.
Okuldaki sosyal faaliyetler için kullanılan, tabelasında “kütüphane” yazan caminin içinin motiflerle süslendiği, iç bölümünde yuvarlak bir masa ve etrafında 20 sandalyenin yer aldığı görüldü. Raflarda kitap ve dergilerin bulunduğu binanın duvarlarında barkovizyon perdesi dikkati çekti. Binanın girişindeki başka bir tabelada ise “Mezunlarıyla büyüyen okul kütüphanemizin restorasyonu Yamanlar mezunları tarafından yapılmaktadır” yazısı yer aldı. İzmir Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, içerisinde mihrabı bulunmayan ve aslına uygun kullanılmayan caminin durumunun içlerini acıttığını ifade etti. Yahşi, “Bunu kabul etmemiz mümkün değil. Bugünden itibaren bu bina aslına uygun olarak yani cami olarak kullanılmaya başlanacak. Bir hayırseverimiz de eksiklerini giderecek ve bu camimiz halkın hizmetine sunulmuş olacak” diye konuştu.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...