Usta: Her sene yeni rekor

Düzenleyen:
Usta: Her sene yeni rekor

SPOR Haberleri

Dev yarış her geçen yıl daha da büyüyor, dünyanın dört bir yanından katılımcı sayısını arttırıyor.

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkan Yardımcısı Nihat Usta bu önemli organizasyonun gelişimi hakkında önemli bilgiler verirken, sporun birleştirici özelliğine de dikkat çekiyor: "1989'da 4 kadın, 64 erkek yüzücü yarışıyordu. Şimdi binlerce kişi yüzüyor. Her sene bir rekor kırıyoruz. 61 ülkeden ait insanlar geliyor. Din, ırk, lisan, cinsiyet ayrımı yok. İnsanları sporla kaynaştırıyoruz..." 
Bu sene kaç yüzücü katılacak?
“1100'ü yerli, 900'ü yabancı olmak üzere toplam 2000 kişi katılacak. Kapasitenin daha fazla olmasını isteriz tabi ama şu anda Cemil Topuzlu Parkı dışında Avrupa yakasında sporcuların ve izleyicilerin yer alabileceği daha geniş bir alan yok. Bu yüzden daha fazla yüzücüyü de şu andaki şartlarla ağırlayamayız. Gel demekle bitmiyor. Binlerce insanın medeni ihtiyaçları ve güvenliği söz konusu.” 
Boğaz yarış için kaç saat kapanıyor?
“Deniz trafiğine tamamen kapalı olarak 3 saatlik limitimiz var. Bir dönem organizasyonun içinde kürek, kano ve yelken de vardı. Son yıllarda ise sadece yüzmeye konsantre olduk. Ulaştırma Bakanlığı'ndan izin alıyoruz, bütün dünyaya gerekli bilgiler verilerek boğazı kapattığımızın mesajını geçiyoruz. 3 saat boyunca sadece kulaç sesi duyuluyor.”
Güvenlik önlemleri ne durumda? 
“Malum ülkede son zamanlarda yaşananlardan dolayı vatandaşlarımızın bir güvenlik endişesi var. Ama önlemler had safhada. İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından helikopterli takip sistemi uygulanacak. Çevik kuvvet dahil resmi giyimli ve sivil önlemler alındı. Denizde ise Sahil Güvenlik, Deniz Polisi ve Kıyı Emniyeti teyakkuz halinde olacak. Ayrıca bu sene ilk defa özel güvenlik şirketi ile anlaştık. Bariyerlerin yüksekliğini arttırtık. Ayrıca sporcular için de özel taramalar olacak. Herhangi bir çanta, mont, bornoz gibi eşya taşıyamayacaklar.”

kapıda yatanlar var!
Yarışlar için bu sene tam 3800 Türk ön başvuruda bulunmuş. Kontenjanlar ise sadece bir günde tamamen dolmuş. Milli Olimpiyat Komitesi binasının önünde oturarak 'Bana kontenjan verin yoksa buradan gitmem' diyenler bile olmuş. Nihat Usta ise bu konuda taviz veremeyeceklerini belirterek, "Kuralları esnetirsek nerede duracağımızı bilemeyiz" diyor. 

 

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...