Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Başkan Topbaş: 1 Milyon 200 Bin M2'lik şehitler parkı yapacağız

Düzenleyen:
Başkan Topbaş: 1 Milyon 200 Bin M2'lik şehitler parkı yapacağız

GÜNDEM Haberleri

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Vatan Nöbeti tutan İstanbullulara yaptığı konuşmada, 1 milyon 200 bin metrekarelik şehitler parkı yapılacağını söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 39 ilçe belediye başkanı ile birlikte, Saraçhane Belediye Binası önünde Vatan Nöbeti tutan binlerce İstanbulluya hitap etti. Başkan Topbaş, 15 Temmuz şehitleri için 1 milyon 200 bin metrekarelik şehitler parkı yapacaklarını söyledi.

"ŞANLI TARİHİMİZE DESTAN YAZDINIZ"

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul'un 39 ilçesinin Ak Partili ve Cumhuriyet Halk Partili Belediye Başkanları ile birlikte Saraçhane'de demokrasi nöbeti tutan vatandaşlara seslendi. "Demokrasinin aziz bekçileri, değerli yurttaşlarımız bugün burada sizin demokrasi nöbetinize İstanbul'daki tüm ilçe belediye başkanlarımız, Ak Partili ve Cumhuriyet Halk Partili Belediye Başkanlarımız ile burada size selam duruyoruz" diyerek sözlerine başlayan Başkan Kadir Topbaş, "Siz vatana, milli iradeye ihaneti önlediniz. Millet nedir, bunu gösterdiniz. Şanlı tarihimize yeni bir destan yazdınız. ve bu duruşunuzla dostlara güvence, düşmana sıkıntı vermektesiniz. Her birimiz, Hepinize ayrı ayrı teşekkürlerimizi sunuyoruz" diye konuştu.

"ŞEHİTLERİN ADI PARKTA YAŞATILACAK"

Başkan Topbaş, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Cuma günü oy birliğiyle belediyenin önündeki caddeye "15 Temmuz Şehitleri Caddesi' ismini verdiklerini söyledi. Başkan Topbaş ayrıca 15 temmuz darbe girişimine engel olmak için Türkiye genelinde şehit olan tüm vatandaşların anısına bir park yapacaklarını belirterek, "Bütün şehitlerimizi hatırlatan 1 milyon 200 bin metrekarelik büyük bir park hazırlıyoruz. Şehitler Parkı'mız olacak. Orada şehit olan vatandaşlarımız anısına sergiler açılabilecek ve orada onların isimlerini yaşatacağız inşallah" dedi.

"HAİNLER MEZARLIĞI YAPACAĞIZ"

Bu vatana ihanet edenler için de bir mezarlık açacaklarını kaydeden Topbaş, "Talimatı verdim. Hainler Mezarlığı yapacağız. İhanet edenler mezarlığı. Vatan hainleri mezarlığı. Milletimiz oraya Fatiha okumaya değil, lanet okumaya gidecek. Çünkü onlar ancak bunu hak ederler. ve bir başkaları da inşallah bir daha teşebbüs etmez, edebilecek cesareti bulamazlar ve bu ülkenin geleceğiyle oynamazlar" şeklinde konuştu.

"SİZLER YÜREKLERİNİZLE GELDİNİZ"

Başkan Topbaş, "Üniformalı FETÖ'nün teröristlerinin giriştiği, milletimizin canına kast eden, vatana ihanet eden bu ihanet şebekesinin hilelerini oyunlarını boşa çıkardınız. Çünkü sizler yüreklerinizle geldiniz. Bayraklarla geldiniz ve hep beraberce tankların önünde, namlunun önünde durdunuz. Yiğitçe yurdunuzu ve geleceğinizi savundunuz" dedi.

"ÇOCUKLARINIZ SİZİ HAYIRLA YAD EDECEK"

Başkan Topbaş sözlerini şöyle sürdürdü: "Bebeklerinizle, çocuklarınızla, gençlerle geldiniz. Her biri için yarın bir övünç meşalesi yakıyorsunuz ve yarın hepinizi hayırla yad edecekler. Bunu, bir dönüm noktası olarak hep hatırlayacaklar. Çünkü bunun tersini düşünmek istemiyoruz. Allah korusun farklı bir sonuç çıksaydı bugün bu alana toplanamaz başka sıkıntılar ve acılar yaşar, Türkiye onlarca yıl geri giderdi. Ama sizin samimiyetiniz vatanseverliğiniz, imanınız duruşunuz bütün bu düşünceleri, hamleleri boşa çıkardı.

"YARINLARA BERABERCE ERİŞECEĞİZ"

Biz yerel yönetimlerde bulunan başkanlar olarak İstanbul'da ilçelerimizdeki her türlü sıkıntıları ortadan kaldırmak için el ele vererek gece gündüz demeden çalışmaya devam edeceğiz. Yaralarımızı saracağız, sen ben demeyeceğiz. Ülkenin geleceğini birlikte hazırlayacağız. Bu hareketleri yapmak isteyenlerin umutlarını yitirdiğiniz için bundan sonra bu tip olayları görmeyeceğimize inanıyorum. İnşallah çok daha farklı yarınları hep beraberce erişeceğiz."

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve 39 ilçe belediye başkanı, 15 Temmuz darbe girişimi esnasında İstanbul'da şehit olan vatandaşlarının isimlerinin ve fotoğraflarının bulunduğu belediye önündeki panoya karanfil bıraktı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...