Saçların sağlığın hakkında ne söylüyor?

Düzenleyen:
Saçların sağlığın hakkında ne söylüyor?

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Saçların fazla yağlı, fazla kuru, fazla mat görünmeye başladıysa ya da gittikçe azalıyorsa bu, bir sağlık sorununun habercisi olabilir.

Bu problemlerden herhangi birine sahipsen bazı önlemler alman gerekiyor.

Fazla yağlıysa
 
Hormon seviyelerinde oluşan değişiklikler saçın yağlanmasına yol açar. Ergenlik ve hamilelik dönemlerinde, adet dönemi öncesi ve sonrasında normal kabul edilen bu durum herhangi bir hormon bozukluğunun habercisi olabilir.

Fazla kuruysa
 
Saçların fazla kuruysa, kırılmalar ve dökülmeler arttıysa bunun sebebi saçlarını çok fazla boyaman ya da çok fazla şekillendirmen olabilir. Bunu düzeltmenin yolu saçlarını bir süre serbest bırakıp besleyici maskelerle desteklemek.
 
Ancak tiroitlerin yavaş çalışması da saçların kurumasına neden olabilir. Saçlarına gereken bakımı uygulamana rağmen kuruluktan kurtulamıyorsan tiroitlerini kontrol etmende fayda var.

Fazla matsa
 
Saçların giderek matlaşıyorsa bu, yeterince yağ tüketmediğiniz anlamına gelebilir. Bu durumda, omega 3 yağ asitleri ve tekli doymamış yağ içeren balık ve avokado tüketimini artırmalısın.

Azalıyorsa
 
Saç dökülmelerin arttıysa bunun sebebi yeterince protein ve demir almaman olabilir. Bu durumda et ve süt ürünleri ile sebze tüketimine özen göster. Vejeteryan ya da vegansan koyu renk yapraklı sebzeler ve baklagilleri daha fazla tüketmelisin.
 
Birkaç ay geçmesine rağmen saçların hala normale dönmüyorsa durum stres veya hormonal değişikliklerden kaynaklanıyor olabilir.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...