Siyah noktalardan nasıl kurtulunur?

Düzenleyen:
Siyah noktalardan nasıl kurtulunur?

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Cilt ne kadar temizse kadın o kadar güzeldir. Peki ama oluşumu çok kolay olup cildin pürüzsüzlüğünü engelleyen siyah noktalara karşı neler yapılabilir?

İşte siyah noktalara karşı evde kolay şekilde uygulayabileceğiniz birkaç güzellik önerisi...

Buhar banyosu 
 
Bir kap veya kovaya koyduğunuz sıcak suyun buharı ile cildinizdeki gözenekler genişleyecek ve peelingle temizlemeye açık hale gelecektir. Sıcak sudan önce kaba birkaç kaşık elma sirkesi de ilave edebilirsiniz. Daha etkisi sonuç için bir havluyu başınızın üzerine koyun ve tüm buharın birkaç dakika boyunca yüzünüze gelmesini sağlayın. Sonrasında da ise peelinginizi uygulayın. 

Yumurta akı maskesi
 
Kırdığınız yumurtayı bir kapta iyice çırpın. İnce bir tabaka halinde cildinize uygulayın. Kuruduktan sonra ikinci bir kat daha sürün. 10-15 dakikadan sonra siyah noktalar dışarı atacağından kolayca temizleyebilirsiniz. 

Sıcak bal maskesi 
 
2 yemek kaşığı kadar balı biraz ısıtın ve üzerine yine aynı miktarda buğday tohumu ilave edin. Buğday tohumu elinizin altında yoksa birkaç damla limon suyu da işinizi görecektir. Hazırladığınız maskeyi siyah noktalı bölgeye sürün ve birkaç dakika ovalayın. Ovaladıktan sonra 10-15 dakika yüzünüzde bekletin. Bol suyla cildinizi durulayın. 


1 yemek kaşığı yulaf ununu suda pişirin. Kıvama geldikten sonra 1 tatlı kaşığı kadar badem unu da katabilirsiniz. Oda sıcaklığında soğumaya bırakın ve siyah noktaların olduğu bölgelere sürüp ovun. Ovduktan 10-15 dakika sonra ılık suyla yıkayın. 

Karbonat ve elma sirkeli maske 
 
Elma sirkesi ve karbonatı macun kıvamına gelene kadar karıştırıp sorunlu bölgeye uygulayın. 5-7 dakika sonra bol soğuk suyla yıkayın. 
 

Yoğurt maskesi
 
1-1,5 yemek kaşığı yoğurda birkaç damla limon suyu ilave edilp iyice karıştırın. Hazırladığınız maskeyi tüm yüze uygulayın. 10-15 dakika sonra yüzünüzü yıkayın. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...