FETÖ'nün ihanet odası ortaya çıktı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
FETÖ'nün ihanet odası ortaya çıktı

GÜNDEM Haberleri  / AA

FETÖ'nün karargahlarından olan bir kolejin yerleşkesinde bağışlarla yaptırılan caminin, kütüphane olarak kullanıldığı tespit edildi.

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile bağlantısı olduğu iddiasıyla kayyum atanan Şelale AŞ bünyesindeki Yamanlar Koleji yerleşkesindeki caminin, kütüphane olarak kullanıldığı belirlendi.

GÖRÜŞME YAPILDI
Bayraklı ilçesindeki okula, il milli eğitim müdürlüğü çalışanları ve polis eşliğinde gelen kayyum heyeti, idarecilerle bir süre görüşme yaptı. Anadolu ve fen lisesinin yanı sıra spor salonu, yatakhane ve yemekhanenin bulunduğu okulda tespit yapan heyet, yerleşke içerisinde yer alan caminin aslına uygun kullanılmadığını tespit etti.

FETÖ'nün ihanet odası ortaya çıktı
20 SANDALYE YER ALIYOR

Okuldaki sosyal faaliyetler için kullanılan, tabelasında "kütüphane" yazan caminin içinin motiflerle süslendiği, iç bölümünde yuvarlak bir masa ve etrafında 20 sandalyenin yer aldığı görüldü. Raflarda kitap ve dergilerin bulunduğu binanın duvarlarında barkovizyon perdesi dikkati çekti.

FETÖ'nün ihanet odası ortaya çıktı
KÜTÜPHANE OLARAK KULLANILIYOR

Binanın girişindeki başka bir tabelada ise "Mezunlarıyla büyüyen okul kütüphanemizin restorasyonu Yamanlar mezunları tarafından yapılmaktadır." yazısı yer alıyor. İzmir Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi'nin yaptığı açıklamada, vatandaşlardan toplanan bağışlarla inşa edilen caminin kütüphane olarak kullanıldığını tespit ettiklerini bildirdi.

FETÖ'nün ihanet odası ortaya çıktı
"KABUL ETMEMİZ MÜMKÜN DEĞİL"

İçerisinde mihrabı bulunmayan ve aslına uygun kullanılmayan caminin durumunun içlerini acıttığını ifade eden Yahşi, "Bunu kabul etmemiz mümkün değil. Bugünden itibaren bu bina aslına uygun olarak yani cami olarak kullanılmaya başlanacak. Bir hayırseverimiz de eksiklerini giderecek ve bu camimiz halkın hizmetine sunulmuş olacak" dedi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...