Çaykur grevi sona erdi

/ Kaynak: İHA
Çaykur grevi sona erdi

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Çaykur'da Tek Gıda İş Sedikası'nın geçtiğimiz gün aldığı grev kararını uygulamaya koymasına rağmen, sendikaya üye işçiler greve gitmeyince grev fiilen sona erdi.

Çaykur'da Tek Gıda İş Sedikası'nın geçtiğimiz gün aldığı grev kararını uygulamaya koymasına rağmen, sendikaya üye işçiler greve gitmeyince grev fiilen sona erdi. nbsp;
Yaklaşık 10 bin çalışanı bulunan Çaykur'da, Çaykur adına Kamu İşveren Sendikası ile Tek Gıda İş Sendikası arasında gerçekleştirilen toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşmaya varılamayınca Tek Gıda İş Sendikası Çaykur'a bağlı 58 işletmede grev kararı almıştı. Geçtiğimiz gün uygulamaya konulan grev işçiler tarafından desteklenmedi. 9 bin'e yakın üyesi bulunan Tek Gıda İş Sendikasında üye işçiler greve gitmeyince geçtiğimiz gün öğle saatlerinden sonra bazı grev gözcüleri de önlüklerini çıkartarak iş başı yapmıştı. Bugün ise Çaykur Genel Müdürlüğü önüne asılan ''Bu iş yerinde grev vardır'' yazılı pankart kaldırılırken, fabrika önlerindeki grev gözcülerinin de yerlerinde olmadığı gözlendi.
Tek Gıda İş Sendikası'nda geçtiğimiz gece yalpan olağan üstü toplantının ardından Çaykur adına Kamu İşveren Sendikası ile yeniden masaya oturulması kararı alındığı, bugün sendika yetkililerinin Çaykur'da ilgililer ile bir araya gelerek Toplu İş Sözleşmesini imzalayacakları öğrenildi. Fiilen biten grevin bugün imzalanacak toplu iş sözleşmesinden sonra resmen sona ermesi bekleniyor.

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...