NATO - Rusya Konsey toplantısı başladı

/ Kaynak: İHA
NATO - Rusya Konsey toplantısı başladı

DÜNYA Haberleri  / İHA

NATO-Rusya Konseyi dışişleri bakanları toplantısı Genel Sekreter Anders Fogh Rasmussen'in açılış konuşmasıyla başladı. İttifak ile Rusya ilişkilerinin ele alınacağı toplantıda özellikle ABD'nin füze kalkanı projesine ilişkin uyuşmazlık konuları gündeme gelecek.

NATO-Rusya Konseyi dışişleri bakanları toplantısı Genel Sekreter Anders Fogh Rasmussen'in açılış konuşmasıyla başladı.
İttifak ile Rusya ilişkilerinin ele alınacağı toplantıda özellikle ABD'nin füze kalkanı projesine ilişkin uyuşmazlık konuları gündeme gelecek.
Rasmussen açılışta yaptığı konuşmada, ''Lizbon'da, iki buçuk yıl önce NATO ve Rusya, ortaklığı stratejik hale getirme sözü vermişti. Bu sözümüzü henüz yerine getiremedik ancak birçok alanda gerçek bir ilerleme kaydettik'' dedi.
Rasmussen ayrıca, bugünkü toplantının ''diyalogun güçlendirilmesi ve işbirliğinin pratikte artırılması konularında, doğru yönde atılmış önemli bir adım'' olacağını ifade etti.
Konuşmasında Afganistan konusuna da değinen NATO Genel Sekreteri, ''Afganistan'ın güvenlik ve istikrarına yönelik çabalarımız sürecek. Bu, ortaklığımızın öncelikleri arasında yer almaktadır'' dedi.
Rasmussen,''Afganistan'ın dışında NATO-Rusya Konseyi, bölgesel ve küresel güvenlik konularında fikir teatisinde bulunabileceğimiz bir forum niteliği taşıyor'' şeklinde konuştu.

DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...