Gerçek bal nasıl anlaşılır?

Düzenleyen:
Gerçek bal nasıl anlaşılır?

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Giresun Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Elevli, "Ramazanı fırsat bilen bazı kişiler, nişasta bazlı glikoz şurubundan üretilen balların satışını artırdı." dedi.

Giresun Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Kubilay Elevli, glikoz şuruplarından üretilen ballardan uzak durulması gerektiğini söyledi

Giresun Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Kubilay Elevli, nişasta bazlı glikoz şuruplarından elde edilen balların, insan sağlığı açısından büyük tehdit oluşturduğunu, mutlaka bu ürünlerden uzak durulması gerektiğini söyledi.

TV ve internet reklamlarından sonra pazarlarda da sahte bal

Elevli, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, son günlerde televizyon ve internet reklamlarının yanı sıra pazarlarda açık olarak bal satışlarının devam ettiğini belirlediklerini ifade etti.

‘Özellikle oruç tutacak kişiler hedef alınıyor’

Ramazanın yaklaşmasıyla reklamlar yoluyla ve pazarlarda açıktan yapılan bal satışında ciddi artış olduğunu dile getiren Elevli, "Ramazanı fırsat bilen bazı kişiler, nişasta bazlı glikoz şurubundan üretilen balların çeşitli yollarla satışını artırdı. Özellikle oruç tutacak kişiler hedef alınıyor. Sağlık ve şifa kaynağı olduğu iddia edilen bu balların, ramazanda uzun süre aç kalacak insanlara enerji ve oruçlarını tutma noktasında kolaylık sağlayacağı ileri sürülüyor. Evet,bal insan sağlığı için çok faydalı bir ürün ancak gerçek olursa" diye konuştu.

Gerçek bal nasıl anlaşılır?

Elevli, vatandaşlardan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı onaylı, güvenilir markalı balları, gerçek anlamda arı yetiştiriciliği yapan kişilerden almalarını isteyerek, şunları kaydetti:

"Balın sahte olup olmadığını anlama hususu Türkiye'de yıllardır süre gelen bir tartışma konusu. Halk arasında sahte ballarla ilgili bazı yanlış inanışlar var. Donan balın sahte olduğu sanılmakta. Bal donmuşsa bilin ki gerçektir. Yine balda 'kristalleşme ve şekerlenme olmaz' diye bir inanış var. Bunlar da yanlıştır. Gerçek bal koyu olmalı. Akıcılığı, kokusu ve rengi de balın gerçek olup olmadığı konusunda bize fikir vermekte."

Gerçek bal nasıl anlaşılır?

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...