Gürcülere çifte vatandaşlık

/ Kaynak: CHA
Gürcülere çifte vatandaşlık

FUTBOL Haberleri  / CHA

Gürcistan Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili'nin İnegöl'e yaptığı ziyaretinde 'Müracaat edenlere çifte vatandaşlık vereceğiz' sözünün ardından çiftçi vatandaşlık için çalışmalar hızlandı.

Gürcistan Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili'nin İnegöl'e yaptığı ziyaretinde 'Müracaat edenlere çifte vatandaşlık vereceğiz' sözünün ardından çiftçi vatandaşlık için çalışmalar hızlandı. nbsp;
İnegöl Kafkas Folklor ve Kültür Derneği Başkanı Ahmet Nuri Can, çifte vatandaşlık başvurularını dernekte kabul etmeye başladıklarını, son müracaat tarihinin 7 Mayıs 2013 Salı günü olduğunu belirtti. Can, ''6 Nisan 2013 tarihinde derneğimizi ziyaret eden Gürcistan Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili'nin 'Çifte vatandaşlık vereceğiz' beyanatının ardından müracaatları alabileceğimiz söylendi. Biz Kafkaslar'dan gelen ve çifte vatandaşlık almak isteyenlere duyuru yapmak için bir basın toplantısı yapmak istedik. Bugün bunun için buradayız. Başvurular için bizden talep edilen bir adet nüfus cüzdanı fotokopisi, 2 adet pasaporta uygun olacak şekilde fotoğraf. Bunun yanında bir de bedel koyalım dedik. Hem derneğimize katkı, hem de masrafların karşılanması için arkadaşlarımızla durum değerlendirmesi yaparak 200 lira bedel koyduk. Başvuruları derneğimizde kabul edeceğiz ve karşı tarafa bu başvuruları ileteceğiz. Sınır yok. Herkesin talep etme hakkı var. Bugünden itibaren talepleri derneğimizde kabul edeceğiz. Son başvuru tarihin 7 Mayıs 2013'tür. Bu tarihten sonra derneğimize yapılan müracaatları ileteceğiz. Gerekli değerlendirmeyi yapıp verdikleri söze istinaden çifte vatandaşlık hakkına kavuşacağız. Bugüne kadar bu çifte vatandaşlık hakkını alan arkadaşlarımız var'' dedi.
Eski dernek başkanı Mehmet Nuri Tayyar 8 senedir çifte vatandaş olduğunu hatırlatan Can, ''Çifte vatandaşlığın artılarına, eksilerine bir yorum getiremeyiz. Herkes kendisi karar verecek. Biz dernek olarak sadece aracı bir kurum görevi üstleniyoruz. Yanımızda Şavşat Derneği ile Ahıska Türkleri Derneği Başkanları da var. Müracaat etmek isteyenler için derneğimizi merkez edindiler. Şu anda büyükelçilikte Artvin'den çifte vatandaşlık için müracaat etmek isteyenler varmış. Onları da bize yönlendirecekler. Kafkas camiamızın dernek başkanlarını da arayarak haber vereceğiz. Talebi olanlar bizim derneğimize müracaat edecekler'' diye konuştu.

FUTBOL
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...