Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Almanya’da bir restoranda patlama

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Almanya’da bir restoranda patlama

DÜNYA Haberleri  / AA

Almanya’nın Bavyera eyaletinin Ansbach kentindeki bir restoranda meydana gelen patlama en az bir kişinin öldüğü bildirildi.

Alman basınında yer alan haberlerde, ilk belirleme göre restoranda yaşanan patlamada bir kişinin öldüğü ve ağır yaralıların bulunduğu ifade edildi.

Olay yerine çok sayıda polis ve kurtarma ekiplerinin sevk edildiği kaydedildi.

Patlamanın nedeni bomba

Almanya'nın Bavyera eyaletinin Ansbach kentinde meydana gelen, 1 kişinin öldüğü patlamaya bir bombanın sebebiyet verdiği bildirildi.

Yerel medyadaki haberlere göre, Ansbach Belediye Başkanı Carda Seidel, olay yerindeki gazetecilere yaptığı açıklamada, olayın nedeninin bir gaz patlaması olmadığını, patlamaya en az bir patlayıcının yol açtığını ifade etti.

Seidel, kaç patlamanın meydana geldiği veya patlamaya kimin sebebiyet verdiğinin ise belirsiz olduğunu kaydetti.

Bild gazetesine göre, Bavyera İçişleri Bakanlığı da bunun bir kaza olmadığını belirtti.

Polis yetkilileri ilk açıklamalarında olayın restoranda yaşandığını belirtmişti. Ancak, patlamanın restoranın önünde yaşandığı ortaya çıktı. Restoranın hemen yakınında da bir müzik festivalinin düzenlendiği ifade edildi.

Festivalin yarıda kesildiği, buraya katılan 2 bin 500 kişinin de etkinlikten ayrıldığı duyuruldu.

"Bombanın kasıtlı patlatıldığını düşünüyoruz"

Almanya'nın Bavyera Eyaleti İçişleri Bakanı Joachim Herrmann, Ansbach kentinde bir restoranın önünde yaşanan patlamada, bombanın kasıtlı bir şekilde patlatıldığını düşündüklerini söyledi.

Herrmann, Ansbach kentinde düzenlenen basın toplantısında, failin 2 bin 500 kişinin eğlendiği müzik festivalini önleme niyeti taşıdığını ancak bunu başaramadığını belirtti.

Olayda ölen 1 kişinin, bombayı patlatan şahıs olduğuna işaret eden Herrmann, "Bombanın kasıtlı bir şekilde patlatıldığını düşünüyoruz." dedi.

Fail Suriyeli

İlk belirlemelere göre ölen kişinin 2 yıl önce Almanya'ya gelen ve iltica başvurusu yapan 27 yaşındaki bir Suriyeli olduğunu ifade eden Herrmann, bu kişinin iltica talebinin bir yıl önce reddedildiğini açıkladı.

Herrmann, saldırganın uzun zamandan beri Ansbach kentinde sınır dışı edilmesinin ertelenmesi kapsamında verilen geçici oturma izni ile Almanya'da kalabildiğini belirterek, olayın terör saldırısı olup olmadığını da araştıracaklarını kaydetti.

Söz konusu kişinin geçmişte iki kez intihar etmeyi denediğini ve bundan dolayı psikiyatri kliniğinde muayene olduğunu anlatan Herrmann, "Bu kişinin intihar etmek mi yoksa başka insanları ölüme götürmek mi istediğini bilmiyoruz. Bunu gelecek günlerde açıklığa kavuşturmamız lazım." diye konuştu.

Şans eseri daha fazla insanın zarar görmediğini dile getiren Herrmann, bu olayın arka planını aydınlatmak için ellerinden geleni yapacaklarını bildirdi. 

Ansbach Emniyet Müdürü Roman Fertlinger de failin, bileti olmadığı için müzik festivaline gidemediğini ve burada geri çevrildiğini söyledi.

Patlayıcı maddenin içinde metal parçacıklarının bulunduğu yönünde emarelerin olduğunu ancak bunların nereden getirildiğinin araştırılması gerektiğini ifade eden Fertlinger, olay yerinin incelenmesinin birkaç gün süreceğini kaydetti.

Fertlinger, failin üzerinden çıkan cep telefonunun da inceleneceğini dile getirdi.

Saldırganın öldüğü patlamada 3'ü ağır olmak üzere 12 civarında kişinin yaralandığı bildirildi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...