FETÖ'nün darbe girişimi Afganistan'da protesto edildi

Düzenleyen: / Kaynak: AA
FETÖ'nün darbe girişimi Afganistan'da protesto edildi

DÜNYA Haberleri  / AA

​Afganistan'ın kuzeyindeki Mezar-ı Şerif kentinde Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini kınamak ve Türk halkının demokrasi mücadelesine destek için gösteri düzenlendi.

Mezar-ı Şerif'in merkezindeki Muhabirat Kavşağı'nda düzenlenen gösteriye Türkiye'nin Mezar-ı Şerif Başkonsolosu Mustafa Erdeviren, konsolos muavinleri, TİKA Mezar-ı Şerif Koordinatörü Zeki Bulduk ve diğer Türk vatandaşlarının yanı sıra yüzlerce Afgan katıldı.

Gösteri alanına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani ve Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı Abdül Raşid Dostum'un posterleri asıldı.

Coşkulu gösteriye Türk ve Afgan bayrakları ile katılan halk, ''Yaşasın Erdoğan'', ''Kahrolsun Fetullah Gülen'' ve ''Yaşasın Afganistan Türkiye dostluğu'' şeklinde slogan attı.

Göstericilerden Feda Farzam, Türkiye ile Afganistan dostluk bağının çok eskilere dayandığını belirterek bu dostluk gereği böyle bir gösteri düzenlediklerini belirtti.

Türkiye'nin Afganistan'a yaptığı yardımlara da değinen Farzam, Türkiye'nin bu yardım faaliyetlerini ve iki ülke arasındaki dostluğu çekemeyenlerin olduğunu vurguladı.

Farzam, ''Biz hep birlikte Türkiye'deki başarısız darbe girişimini kınamak, Türk halkı ve devletinin yanında olduğumuzu belirtmek için bu meydanlardayız.'' dedi.

"Biz iki kardeş ülkeyiz"

Göstericilere seslenen Türkiye'nin Mezar-ı Şerif Başkonsolosu Erdeviren de Afganistan ile Türkiye'nin iki kardeş ülke olduğunu vurguladı.

Türkiye Cumhuriyeti ve Türk halkının, kardeş Afgan halkını kendisiyle bir saydığını dile getiren Erdeviren, ''Afganistan halkının, Türkiye'de son bir hafta içinde ordunun ve devletin içindeki hainlerin yaptıkları hareketler karşısında bizlerin yanında durduğunu görmek beni ziyadesiyle mutlu ve mesut etmiştir, şükranlarımı sunuyorum.'' diye konuştu.

Başkonsolos Erdeviren, birlik olmakta ve halkın birbirini koruyup kollamakta fayda olduğunu, iki ülke devlet ve halklarının arasındaki dostluğun ezeli ve ebedi olduğunu aktardı.

Gösteri, Türkiye'deki şehitler için okunan Kur'an-ı Kerim'in ardından yapılan duayla son buldu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...