AB'den tehdit gibi açıklamaya, Türkiye'den jet cevap!

Düzenleyen:
AB'den tehdit gibi açıklamaya, Türkiye'den jet cevap!

GÜNDEM Haberleri

Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, “Türkiye'nin idam cezasını geri getirmesi durumunda AB, üyelik sürecini anında durduracak” dedi. Juncker'e yanıt veren Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “İdam cezası konusunda görüş bildirebilirler ama tehditvari açıklama yaparlarsa bu ters teper” dedi.

Reuters’ın haberine göre, France 2 televizyonuna konuşan Juncker, “Türkiye, mevcut haliyle, yakın bir zamanda Avrupa Birliği üyesi olabilecek bir konumda değil. Hatta daha uzun bir dönem için de bu durum geçerli” dedi. Juncker ayrıca, "Türkiye, yarın sabah idam cezasını geri getirirse biz de müzakere sürecini anında durdururuz" ifadesini kullandı ve idam cezasını tanıyan bir ülkenin AB'de yerinin olmadığını söyledi.

"JUNCKER KUSURA BAKMASIN"

Juncker'e yanıt veren Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ise, “İdam cezası konusunda görüş bildirebilirler ama tehditvari açıklama yaparlarsa bu ters teper” dedi. Habertürk televizyonuna konuşan Çavuşoğlu, “AB yetkilileri, ‘Türkiye'nin AB'ye alınmayacağı’ şeklinde böyle tehditvari konuşamazlar, tehditlerine pabuç bırakmayız” ifadesini kullandı. Bakan Çavuşoğlu, “Juncker kusura bakmasın. Türkiye'ye tepeden bakarak konuşamaz. Bunu kabul edemeyiz” dedi.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...