AKPM "PKK terörizmi" ne "çatışma" dedi

/ Kaynak: AA
AKPM "PKK terörizmi" ne "çatışma" dedi

DÜNYA Haberleri  / AA

BDP'li Ertuğrul Kürkçü'nün Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi'ne (AKPM) verdiği, "Kürt sorunu ve PKK terörizmi 40 binden fazla kişinin ölümüne neden oldu" ifadesinin "Türkiye'deki Kürt sorunu ve Türk devletiyle PKK arasındaki çatışma 40 binden fazla kişinin ölümüne neden oldu" şeklinde değiştirilmesini içeren önerge, genel kurulda oylanarak kabul edildi.

BDP'li Ertuğrul Kürkçü'nün Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi'ne (AKPM) verdiği, "Kürt sorunu ve PKK terörizmi 40 binden fazla kişinin ölümüne neden oldu" ifadesinin "Türkiye'deki Kürt sorunu ve Türk devletiyle PKK arasındaki çatışma 40 binden fazla kişinin ölümüne neden oldu" şeklinde değiştirilmesini içeren önerge, genel kurulda oylanarak kabul edildi. Buna göre, rapor da yer alan "PKK terörizmi" ifadesi, "çatışma" olarak değiştirildi. Genel kurulda kabul edilen önergeye görede raporda PKK'lılardan "PKK aktivisti" olarak bahsedildi. "Ülkenin gelecekteki demokratik sistem ve meclis şeklini Türk kurumları ve Türk halkı belirler" ifadesi ise yine Kürkçü'nün verdiği önergenin kabul edilmesiyle "Türkiye vatandaşları ve kurumları" olarak değiştirildi. nbsp;

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...