Galatasaraylı efsane hayatını kaybetti

Düzenleyen:
Galatasaraylı efsane hayatını kaybetti

SPOR Haberleri

1948'de Atatürk'e küfür ettiği için Yugoslav futbolcu Bobek'e tekme atan Galatasaray ve Milli takımın efsanevi futbolcusu Bülent Eken, 92 yaşında hayatını kaybetti.

Galatasaray'ın ve milli takımın efsane futbolcularından Bülent Eken 92 yaşında hayatını kaybetti. Eken'in vefatıyla ilgili Galatasaray Kulübü resmi internet sitesinden şu açıklamayı yaptı:

PALERMO'DA OYNADI

"26 Ekim 1923'te dünyaya gelen efsane futbolcumuz Bülent Eken, 1942'de Galatasaray A Takımı'nda oynamaya başladı. Sağ bek, sol bek, stoper, kanat, orta saha ve bir maçta kalede oynadı. 13 kez A Milli oldu. Hatta Türkiye'nin 1954 Dünya Kupası kadrosunda yer aldı. Galatasaray formasıyla bir İstanbul Lig Şampiyonluğu yaşadı. 1950'de İtalya'nın Salernitana takımına transfer oldu. Palermo'da bir sezon oynadı. 1953'te Galatasaray'a döndü ve bir yıl sonra futbolu bıraktı.

MİLLİ TAKIM'I ÇALIŞTIRDI

İtalya'da teknik direktörlük eğitimi alan Bülent Eken, 1963 yılında A Milli Takım'ı çalıştırdı. Daha sonra Galatasaray, Karşıyaka, Göztepe, Altay, İzmirspor, Vefa, Adanaspor, Orduspor ve Rizespor'da da çalıştı.

Türk futboluna ve camiamıza başsağlığı diler; efsane futbolcumuzun cenaze töreni ile ilgili bilgileri daha sonra paylaşacağımızı hatırlatırız.

Galatasaray Spor Kulübü"

ATATÜRK'E KÜFREDEN FUTBOLCUYA TEKME ATMIŞTI

Eken, "Unutamadığınız maç hangisi?" sorusuna şu yanıtı vermişti:

"1948 Londra Olimpiyatları'nda Yugoslavya'yla çeyrek finalde oynuyorduk. Bobek diye bir oyuncuyu tutuyordum. Beni kızdırmak için sürekli Atatürk 'le ilgili nahoş şeyler söylüyordu. Bizde de Atatürk sevgisi başkadır. Nihayetinde çaktım tekmeyi, sonra doğru tribüne. Şükrü de Mitiç diye bir oyuncuları vardı, ona vurdu. Maçı 3-1 kaybettik ve elendik. "

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...