Botoksla aşırı terlemeye son!

Düzenleyen:
Botoksla aşırı terlemeye son!

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Prof.Dr Ufuk Bilkay, aşırı terleme şikayetinin botoks uygulaması ile tedavi edilebildiğini açıkladı.

Estetik Cerrahi Uzmanı Prof.Dr. Ufuk Bilkay, insanların bahar ve yaz mevsimlerinde en çok şikayet ettikleri konuların başında terlemenin geldiğini söyledi. Terlemenin vücudun doğal işleyişinin bir sonucu olduğunu belirten Prof. Dr. Bilkay, "Normal doz terleme sağlıklı bir durumdur. Ancak koltuk altı ve ayak tabanında aşırı terleme (hiperhidroz) olan kişilerin bu rahatsızlığı son yıllarda botoks uygulaması tedavi edilebilmektedir" dedi.
  
  EN UYGUN DÖNEM YAZ BAŞI
 
  Aşırı terleme rahatsızlığının en çok koltuk altı ve ayak tabanı bölgelerinde görüldüğünü ifade eden Prod. Dr. Bilkay, "Aşırı terlemenin botoksla tedavisinde amaç terlemeyi tamamen ortadan kaldırmak değildir. Normal dozda terleme zaten sağlıklı bir durumdur. Amaç aşırı terlemeyi normal düzeye düşürmektedir. Botoks her uygulamada 6 ay civarında etki gösterir. Ancak kışın aşırı terleme azaldığı için terleme amaçlı botokslar bahar ve yazın başında yapılırsa hastayı memnun eden sonuçlar sağlar. Botoksun en fazla yarar sağladığı bölge koltuk altı" diye konuştu.
  
  "ETKİSİ 5-6 GÜN İÇERİSİNDE BAŞLAR"
 
  Aşırı terlemenin sinirsel uyarılara bağlı olarak meydana geldiğini vurgulayan Prof. Dr. Bilkay, şu bilgileri verdi: "Bu tedavide koltuk altı, el ayası ve ayak tabanına uyuşturucu krem uygulanıyor. Bu bölgeyi işlem sırasında buz uygulayıp soğutuyoruz. Bu işlem muayenehane şartlarında yapılır. Hasta hemen normal hayatında dönebilir. Botoksun etkisi 5-6 gün civarında başlar ve 12 gün civarında tamamlanır. Tedavi gören kişilerin terleme şikayetleri tüm yaz boyunca ortadan kalkar."

Botoksla aşırı terlemeye son!

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...