Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Türkiye hisseleri zirveye oturdu

Düzenleyen:
Türkiye hisseleri zirveye oturdu

Ekonomi Haberleri

BİST 100 endeksi, küresel alanda en fazla yükselen endenks olurken, aynı performans Türk Lirası'nda da görüldü.

Bloomberg HT'nin haberine göre, Hisse senetleri, tahviller ve Türk Lirası yükselirken, temerrüde düşülmesi durumunda tahvil ödemelerini sigorta eden Türkiye CDS primleri düştü. Başbakan Binali Yıldırım'ın hükümetin ekonomik büyümeyi desteklemek için on milyarlarca dolar büyüklüğünde bir fon oluşturacağı yönündeki açıklamaları Türkiye varlıklarının değerlenmesinde etkili oldu.

EN BÜYÜK SIÇRAMA LİRADA OLDU

Lira, Bloomberg tarafından takip edilen 24 gelişen piyasa parası arasında en fazla değer kazanan para birimi oldu. Borsa İstanbul 100 (BIST 100) Endeksi ise TSİ 12:06 itibariyle dünyanın en iyi performans gösteren hisse senedi endeksi oldu.

Borsada işlem gören 100 şirketten 99'u değer kazandı. Bankacılık endeksi yaklaşık iki haftanın en güçlü yükselişini yaptı. Lira yüzde 1.3 değer kazandı ve beş yıllık CDS primi üçüncü günde de düştü.

2.5 YILIN EN YÜKSEĞİ

BIST 100 Endeksi yüzde 2.8 yükseldi. Endekste işlem gören 100 şirketten Aralık 2013'ten bu yana kapanış fiyatlarına göre ilk kez 99'u yükseldi.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...