Ürdün'de yeni hükümet güvenoyu aldı

/ Kaynak: AA
Ürdün'de yeni hükümet güvenoyu aldı

DÜNYA Haberleri  / AA

Ürdün'de hükümeti kurmakla görevlendirilen Başbakan Abdullah en-Nusur'un sunduğu kabine listesi, meclisten güvenoyu aldı.

Ürdün'de hükümeti kurmakla görevlendirilen Başbakan Abdullah en-Nusur'un sunduğu kabine listesi, meclisten güvenoyu aldı. Nusur'un hükümeti, mecliste bir haftadır süren uzun tartışmaların ardından, 150 milletvekilinden 83'ünün evet oyunu alarak görevine başladı. Hükümetin çalışma programına ilişkin bir hafta önce yapılan açıklama, eleştirilere sebep olmuş, meclisteki tartışmalar daha çok, Nusur'un elektriğe zam yapılacağı yönünde yaptığı açıklamalar etrafında yoğunlaşmıştı. Birçok milletvekili, Kral Abdullah'a, Nusur'un başbakan olarak göreve getirilmesi konusunda görüşlerine başvurulmadığı ve kendileriyle konuya ilişkin yapılan görüşmelerin 'şekli' olduğu yönünde eleştiri yöneltmişti. Mart ayında hükümeti kurmakla görevlendirilen Abdullah en-Nusur'un hükümeti, Kral 2. Abdullah'ın 1999 yılında başa gelmesinden bu yana kurulan 15'inci hükümet olarak kayıtlara geçti. nbsp;

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...