Estetik operasyonlar ne zaman yapılmalı?

Düzenleyen:
Estetik operasyonlar ne zaman yapılmalı?

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Op. Dr. Tevfik Şatır, yaz mevsimi gelmeden mükemmel bir vücuda ulaşmak için yapılabilecek uygulamaları anlattı.

Yaza kusursuz bir vücutla girmek isteyenler, bahar aylarında estetik cerrahların kapılarını çalmaya başladı.

Bahar mevsimi geldi. Kışın paltolar ve kalın giysilerle sakladığımız vücut kusurlarımızı gizlemek için de sayılı günler kaldı. Yaz öncesi öncelikle vücut şekillendirme operasyonları için başvuruların arttığını belirten Op. Dr. Tevfik Şatır, “Mevsimsel olarak bölgesel yağ dokusundan kurtulma (liposuction), göğüs operasyonları (büyütme, küçültme, dikleştirme), karın germe (abdominoplasti), kol ve bacak operasyonları oldukça fazla uyguladığımız işlemler” dedi.  Rahat ve konforlu bir iyileşme süreci için estetik ameliyat yaptırmak isteyenlerin bahar aylarını tercih etmeleri gerektiğini vurgulayan Op. Dr. Tevfik Şatır, “Meme küçültme ve büyütme; karın, kol ve bacak germe operasyonlarında, ameliyat sonrası kesi yerlerinin güneşten korunması koşuluyla ameliyat yapılabilmektedir. Gelişen teknolojiyle bu tür uygulamalar, artık kolayca gerçekleştirilmektedir. Aslında ameliyatların ne zaman yapılacağı hastanın yaşam tarzı ve o dönemki programlarıyla ilgilidir” şeklinde konuştu.

Estetik Cerrahi, Plastik & Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Tevfik Şatır, tercih edilecek cerrahi estetik operasyonlara göre hangi dönemlerin tercih edilmesi gerektiğini ise şu şekilde açıkladı:
 
Liposuction: Yağ alma işlemlerinde incelme aylar içinde gerçekleşmektedir. Her ne kadar morluk ve şişlikler 2-3 hafta içerisinde yok olsa da incelmenin belli bir noktaya ulaşması için liposuction ameliyatının yaz tatilinden 2-3 ay önce yapılmasında fayda olur. Aksi takdirde elde edeceğiniz sonucun bu yaz tadını çıkarmak mümkün olmaz.
 
Karın germe: Bu operasyon yaz ayından en az 2 ay öncesinde yapılmalıdır. Hem ameliyat izlerinin solmaya başlaması hem de karın dokusunun yumuşaması ve şeklinin yerleşebilmesi için aylara ihtiyaç duyulur. Diğer estetik girişimlere göre daha uzun bir iyileşme süreci gerektirir. 
 
Meme Büyütme: Yaz tatilinizden 3 hafta önce yapılması yeterli olur. Meme büyütme işlemi çok küçük kesilerden yapıldığı için, daha hızlı bir iyileşme ve toparlanma süreci beklenir. İki hafta içerisinde güneşlenmemek şartıyla denize girebilirsiniz. Güneşlenebilmek için ise bir ayı tamamlamak gerekir.
Meme küçültme veya meme dikleştirme: Bu operasyonlar yaz tatilinizden en az 1 ay öncesinde yapılmalıdır. Aslında günlük yaşantıya ameliyattan 1-3 gün sonra dönmek mümkündür. Ancak ameliyat izlerinin solmaya başlaması, meme şeklinin yerleşebilmesi, rahat mayo giymek ve güneşlenebilmek için ise en azından bir aya ihtiyaç vardır.
 
Estetik burun ameliyatı: Yaz tatilinizden 1 ay önce yapılması burun ameliyatları içinde yeterli olmaktadır. 2-3 aylık periyod tamamlandıktan sonra burun son şekline yakın bir hal almaktadır. Operasyondan bir ay sonra güneş gözlüğü kullanılabilir. Dalış veya balıklama suya atlamak için ise 2 ayı beklemek doğru olur.
 
Estetik göz kapağı ameliyatı: Eğer hem alt göz kapağı (göz altı torbaları) hem de üst göz kapağı beraber yapılıyorsa bu takdirde 2 aylık zaman gerekir. Şayet sadece üst göz kapağı yapılacaksa bu takdirde yaz tatilinden sadece 3 hafta önce yapılması yeterli olur.
 
Kaş kaldırma: Kaş kaldırma ameliyatları saç içinden gerçekleştirilir. Bu ameliyatı da yaz tatilinden 1 ay önce yapıldığı takdirde kişi bir aylık iyileşmeyi takiben yeterli görsel sonuca ulaşabilir.
 
Yağ enjeksiyonu: Yağ enjeksiyonu sonrası uzamış morluk ve şişlikler olabilmektedir. Bu nedenle bu işlemin de en az 3 hafta kadar önce yapılmasında fayda vardır.

Estetik operasyonlar ne zaman yapılmalı?

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...