Kahve kolon kanseri riskini azaltıyor

Düzenleyen:
Kahve kolon kanseri riskini azaltıyor

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Düzenli kahve tüketiminin bağırsak kanseri ihtimalini azalttığı tespit edildi.

Amerikan Kanser Araştırmaları Derneğinin yayımladığı tıp dergisi  Cancer Epidemiology, Biomarkers & Prevention'ın nisan sayısında yer alan makaleye  göre, düzenli kahve tüketimi kolon ve rektum kanseri riskini azaltıyor.

 
Makalede, Güney Kaliforniya Üniversitesi araştırmacılarından Stephanie  L. Schmit ile ekibinin, 5 bin 145 kanser hastası ile 4 bin 97 kişilik kontrol  grubunun gıda tüketimini karşılaştırarak yaptığı çalışmanın bulgularına yer  verildi.
 
İsrail'in kuzeyinde gerçekleştirilen araştırmada kahvenin kafein  miktarının, hazırlanma şeklinin, kanserin geliştiği bölgenin ve tüketicinin etnik  kökeninin dikkate alındığı bildirildi.
 
Mercek altına alınan kanser hastaları ve kontrol grubu üyelerinin  yüzde 61,3’nün Aşkenaz Yahudisi, yüzde 21,4’ünün Sefarad Yahudisi, yüzde  13,5’inin de Arap olduğu belirtilen makalede, kahve tüketiminin genel olarak  kanser riskini yüzde 26 azalttığı kaydedildi.
 
Makalede, tüketilen kahve miktarının özellikle Aşkenaz ve Sefarad  Yahudilerinin kolon ve rektum kanseri geliştirme oranlarını azalttığı tespitine  yer verildi.
 
Kahvenin bazı bileşenlerinin bağırsak fizyolojisine etkileri nedeniyle  kolon ve rektum kanserine karşı koruyucu özelliğe sahip olduğu daha önce de ileri  sürülmüştü. Bu bileşenlerin bağırsakta antioksidan etki yaptığı ve bağırsak  fonksiyonlarına yardım ettiği düşünülüyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...