HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Rezene çayı şifa kaynağı!

Düzenleyen: /
Rezene çayı şifa kaynağı!
Uzman Diyetisyen, Pınar Kural Enç, Haber

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Uzman Diyetisyen Pınar Kural Enç, rezene çayının faydalarının saymakla bitmediğini belirtti.

Enç, “Rezene çayını herhangi bir rahatsızlığınız olmasa da B, C vitaminleri ile potasyum, magnezyum ve kalsiyum gibi mineralleri almak ve vücudunuzu güçlendirmek için tüketebilirsiniz. C vitamini bağışıklık sistemini güçlendirirken kalsiyum kemik yapısını güçlendiren bir mineraldir.Rezene çayı, laktasif etkisi ile kabızlığı önler” dedi.
 
  Her yaş için şifa olan rezene çayının gaz ve şişkinlik ile kendini gösteren sancılı, hafif sindirim sistemi rahatsızlıklarına karşı faydalı olduğunu dile getiren Uzman Diyetisyen Pınar Kural Enç, “Rezene çayı soğuk algınlığındaki öksürüklerde, balgam söktürücü olarak kullanılabilmektedir.
 
  Rezene çayı, üst solunum yolu rahatsızlıklarında ve hazmı kolaylaştırıcı, bebeklerde bilimsel adı kolik olan sebebi tam bilinmeyen veya gazdan olabilen sancılara karşı savaşır ve emziren kadınlarda süt artırıcıdır.Ancak emizirme dönemindeki kadınlar uzmana danışmadan rezene ürünleri tüketmemelidir çünkü kan şekerini olumsuz olarak etkileyebilir.Ayrıca Safra kesesi, böbrek ve karaciğer rahatsızlığı bulunanlara rezene çayı içmemelidirler.” diye konuştu.

Rezene çayı şifa kaynağı!

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...