Tayland'da Rus ve Özbek siber hırsızlar yakalandı

Düzenleyen:
Tayland'da Rus ve Özbek siber hırsızlar yakalandı

TEKNOLOJİ Haberleri

Tayland'ın bir tatil beldesinde, siber hırsızlık yöntemini kullanarak 28,5 milyon dolar çalmakla suçlanan biri Rus erkek, diğeri Özbek kadın iki kişi gözaltına alındı.

Turist Polisi departmanından yapılan açıklamada, ABD ve diğer ülkelerde, kişilere ait bilgisayarlara kötü amaçlı yazılım kurmak ve banka hesaplarından 28,5 milyon dolardan fazla para çalmakla suçlanan iki siber hırsızın gözaltına alındığı bildirildi.

Polis yetkilisi Surachet Hakphan, FBI'ın katkılarıyla, 44 yaşındaki Rus vatandaşı Dmitry Ukrainsev'in yat kiralama işi yaptığı Pattaya'daki bir tatil beldesinde yakalandığını belirtti.

Surachet, Ukrainsev'in suç ortağı olduğu ileri sürülen 25 yaşındaki Özbek vatandaşı Olga Komova'nın da Ko Chang adasındaki bir tatil beldesinde gözaltına alındığını ifade etti.

Dmitry Surachet, ABD, Avustralya, Japonya, İngiltere, İtalya ve Almanya'dan Tayland'da yapılan yüklü miktarda para transferinin ardından, ABD kolluk kuvvetlerinin 2014 yılında soruşturma başlattığını hatırlattı.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...