Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Şehit Prof. Dr. Varank'ın adı yerleşkede yaşayacak

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Şehit Prof. Dr. Varank'ın adı yerleşkede yaşayacak

GÜNDEM Haberleri  / AA

YTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. İlhan Varak'ın adı, memleketi Trabzon'un Of ilçesindeki KTÜ Of Teknoloji Fakültesi Yerleşkesine verildi.

İstanbul'da, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensuplarının darbe girişimini protesto ettiği sırada hayatını kaybeden Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. İlhan Varank'ın adı, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Of Teknoloji Fakültesi Yerleşkesine verildi.

KTÜ Senatosunun 272 sayılı toplantısı, Rektör Prof. Dr. Süleyman Baykal başkanlığında Senato Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi.

Toplantıda, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mustafa Varank'ın ağabeyi de olan Prof. Dr. İlhan Varank'ın adının, KTÜ Of Teknoloji Fakültesi Yerleşkesine verilmesi gündemi görüşüldü.

Senato üyeleri, KTÜ Of Teknoloji Fakültesi Yerleşkesinin adının, "Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Yerleşkesi" olarak değiştirilmesi teklifini oy birliğiyle kabul etti.

KTÜ Senatosunun kararında şu ifadeler kullanıldı:

"Prof. Dr. İlhan Varank'ın, 15 Temmuz 2016 tarihinde milli iradeye ve demokrasimize karşı FETÖ/PDY terör örgütü tarafından yapılmak istenen darbe girişiminin önlenmesi için verdiği kahramanca mücadele sırasında şehit düşmesi üzerine, Başbakan Binali Yıldırım'ın darbe girişimi sırasında şehit düşenlerin adlarının kamu kurumlarına verileceği açıklamasına dayanılarak, üniversitemiz Of Teknoloji Fakültesi Yerleşkesine Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Yerleşkesi adının verilmesinin uygun olduğuna ve gereğinin İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığınca yerine getirilmesine oy birliğiyle karar verildi."

Prof. Dr. İlhan Varank'ın özgeçmişi

Necatibey Eğitim Fakültesinden mezun olduktan sonra Milli Eğitim Bakanlığı bursunu kazanarak ABD Ohio State Üniversitesinde bilgisayarlı öğretim teknolojileri alanında master yapan Varank, daha sonra aynı alanda doktorasını tamamladı.

Türkiye'ye döndükten sonra Afyon Kocatepe Üniversitesinde çalışmaya başlayan Varank, YTÜ Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölüm Başkanlığı görevini yürütüyordu.

Evli ve iki çocuk babası Varank, İstanbul Büyükşehir Belediyesi önünde darbe girişimini protesto ederken, darbeciler tarafından açılan ateş sonucu yaşamını yitirmişti.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...