İmamlar da demokrasi için canlarını hiçe saydı

Düzenleyen:
İmamlar da demokrasi için canlarını hiçe saydı

GÜNDEM Haberleri

15 Temmuz’daki darbe girişimi sırasında Ankara’da bir imam şehit oldu, 9 din görevlisi yaralandı.

Kocatepe, Hisarcıklıoğlu camilerinde maddi hasar meydana geldi. Emniyet Genel Müdürlüğünün Gölbaşı’ndaki kampüsünde, Özel Harekat Daire Başkanlığının bulunduğu yerdeki Şehitler Cami’nin 31 yaşındaki genç imamı Mustafa Yaman, ilk saldırıyı duyduktan sonra düşünmeden yardıma koştu. Birlikte görev yaptığı müezzin Hasan Hüseyin Alkır ile caminin cemaati de olan polislere yardım için koşan, iki çocuk babası Yaman, ikinci saldırı sırasında hayatını kaybetti. Müezzin Alkır ise yaralandı. 
∂ Keçiören’deki Kayabaşı Camisi müezzini Hüseyin Çınar da darbe girişimini duyduktan sonra Genelkurmay Başkanlığı önüne koştu. Darbecilerin saldırısı sırasında şarapnel parçasının gelmesi nedeniyle sol ayağı kopan Çınar’ın tedavisi devam ediyor. 
∂ Ufuktepe Mermek Cami müezzini Raim Kırçiçek de Ankara Emniyet Müdürlüğü önünde yaralandı. Bacağı kopma noktasına gelen Kırçiçek, hastanede tedaviye alındı.
∂ Kuyubaşı Camisi imamı İbrahim Kanlıkoca da Genelkurmay Başkanlığı önünde destek için beklerken hafif şekilde yaralandı.
∂ Yenimahalle’deki Özevler Cami imamı İbrahim Bölükbaşı da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önünde yara aldı.
∂ Kızılcahamam Kalemler Cami imamı Mehmet Arif Arslan da Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde vücuduna isabet eden 5 kurşunla yaralandı. 

İSTANBUL’DA CAN VERDİ

Darbe girişimini duyunca Fatih Camisi’nden çıkıp Saraçhane Parkı’na giden köy imamı İbrahim Yılmaz, orada bulunan askerlerce öldürülmüştü. İstanbul’da defnedilen Yılmaz, Erzurum’un Şenkaya ilçesinde görev yapıyordu. 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...