Moody’s pas geçecek

Düzenleyen:
Moody’s pas geçecek

Ekonomi Haberleri

15 Temmuz darbe girişiminin ardından S&P kredi notunda değişikliğe giderken gözler Moody’s’e çevrildi. Uzmanlar 4 Ağustos’ta bir değişiklik beklemiyor.

FETÖ'nün başarısızlıkla sonuçlanan darbe girişiminin ardından harekete geçen Moody's'in not indirmeyeceği beklentisi ağırlık kazanıyor. Darbe girişiminin hemen ertesi günü Türkiye'nin 'yatırım yapılabilir' seviyede olan kredi notunu indirmek için 'izlemeye alan', gerekçe olarak da "Sektörel güven endeksleri düşebilir" diyen Moody's'in bu gerekçesi boşa çıktı. Güven endeksleri, hizmet sektöründe yüzde 5.3, inşaatta yüzde 2.5 ve perakende ticaret sektöründe yüzde 3.9 arttı. Moody's'in ileri sürdüğü gerekçenin boşa çıkmasının yanı sıra ekonomistler de "Moody's pas geçer" tahminini yapıyor.
Medipol Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kerem Alkin, "Ağustosta kararını açıklayacak olan Moody's'in Türkiye'nin notunu değiştirmeyeceğini tahmin ettiğini söyledi. Moody's'in darbenin hemen arkasından izleme kararı açıklamasını "Erken alınmış, politik bir karar" olarak yorumlayan Alkin, "Moody's pas geçer" ifadesini kullandı. Yabancı Sermaye Derneği Başkanı Ahmet Erdem de, darbe girişiminin ardından yabancı yatırımcıları süratle bilgilendirdiklerini belirterek, "Faaliyetini Türkiye'de yürütenler zaten biliyor ve endişe duymuyor. Yurt dışındaki muhataplarımıza da süratle bilgi verdik. Yabancı yatırımcının Türkiye algısının, yatırım planlarının değişmediğini düşünüyorum. Kredi derecelendirme kuruluşlarının bakışı da bu yönde olacaktır" ifadesini kullandı.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...