Meclis ‘Gazi’ oluyor

Düzenleyen:
Meclis  ‘Gazi’  oluyor

GÜNDEM Haberleri

Türkiye’deki darbe girişimi sırasında TBMM’yi açık tutarak adeta direnişe geçen milletvekillerine vatandaştan mektup yağdı.

Yücel Kayaoğlu ANKARA  
Meclis Dilekçe Komisyonuna ilk hafta yüzlerce başvuru ulaştı. Gelen başvuruların büyük bölümünde, darbecilere en ağır ceza verilmesi istenirken, bazılarında ise TBMM’ye yasal olarak ‘Gazi Meclis’ unvanının verilmesi önerildi. Gelen başvurularda Meclis’te darbe müzesi kurulması, darbe girişimi sırasında hayatını kaybeden vatandaşlara ‘Darbe şehidi’ statüsü verilmesi gibi öneriler de yer aldı. TBMM Dilekçe Komisyonu Başkanı AK Parti’li Belma Satır, önerinin yasalaşması için çalışacağını belirterek, “Bu meclis darbeler yüzünden çok kez mağdur edildi. Ancak bu son yaşanan olay daha önceki darbelerle kıyaslanmayacak şekilde yaşandı. Tüm Meclis olarak darbeye gösterilen direniş nedeniyle bu Meclis ‘gazi’ unvanını hak etti. Vatandaşlardan da bu konuda öneri geliyor. Ben Meclis’in resmen gazi ilan edilmesi için yasa teklifi hazırlayacağım” dedi. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...